Mafioso meldte seg etter pave-tale

Pavens tale var så rørende at en mafioso på rømmen meldte seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En italiensk mafiaboss på rømmen ble så rørt av pave Johannes Paul IIs tale til den italienske nasjonalforsamlingen torsdag at han sporenstreks meldte seg for soning.

Det skal spesielt ha vært pavens ord om familiens sentrale plass i samfunnet som rørte noe i 50-åringen Benedetto Marciantes forbrytersjel.

Forretningsmannen fra Palermo på den italienske øya Sicilia er dømt til sju års fengsel for mafiaforbindelser og 30 år for drap. Ifølge vitneutsagn fra mafiaavhoppere, skal han ha vært en såkalt mann av ære i mafiafamilien til Vito Galatolo.

Etter noen måneder på rømmen så han torsdag talen til pave Johannes Paul II på italiensk fjernsyn i leiligheten han holdt seg skjult i. Talen var historisk fordi det var første gang en pave talte til den italienske nasjonalforsamlingen.

En tid etter talen banket Marciante på døren til fengselet i Rebibbia utenfor Roma og presenterte seg som et ettersøkt mafiamedlem, en mann de var nødvendig å arresterte. Til advokatene sine ga 50-åringen følgende forklaring.

- Jeg ble rørt av det jeg hørte, det fikk det til å sitre i kroppen min. Jeg følte behov for å sone straffen min i fengsel.

PAVENS GUDDOMMELIGE TALE</B> fikk en forbryter til å melde seg.