Magazinet-redaktøren sa nei til Al-Jazeera

Ble invitert til å forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den omstridte Magazinet-redaktøren Vebjørn Selbekk ble i går invitert til å snakke direkte på den arabiske TV-kanalen Al-Jazeera, men avslo sent i går kveld, melder NTB.

Selbekk trykte tidlig i januar de omstridte Muhammed-tegningene, men var i går uvillig til å la seg intervjue.

Grunnen var at redaktøren fryktet det ville føre til mer negativ oppmerksomhet rundt hans person.

- Vi har gitt Selbekk en god mulighet til å rette opp det som er skjedd, men han valgte å si nei, sier Al-Jazeeras korrespondent i Norge, Samir Shatara, til VG Nett.

Mohammad Hamdan, leder av Islamsk Råd i Norge, ble også invitert av TV-kanalen, og skulle stille i det samme intervjuet. Han beklager at Selbekk avslo. Hamdan mener Selbekk kunne bidratt til å roe ned situasjonen han har vært med på å skape.

- Selbekk må tenke på at han har krenket muslimer og forårsaket mange problemer for Norge i verden, sier Hamdan.

Gahr Støre stilte

Al-Jazeera skal tirsdag forsøke på nytt å få Selbekk til å stille, og Hamdan sier han gjerne deltar. Utenriksminister Jonas Gahr Støre satt i går i et 15 minutter langt intervju for kanalen.

- Jeg beklaget det som er skjedd, men forklarte at den norske regjeringen ikke kan instruere meninger på pressen, sier Støre til VG Nett.

Nå vurderer mundigheten forslaget fra Islamsk Råd om å sende en felles delegasjon til Midtøsten for å forklare den norske posisjonen i konflikten.

SA NEI: Magazinet-redaktør Vebjørn K. Selbekk ville ikke skape mer negativ oppmerksomhet rundt sin person, og stilte derfor ikke opp på arabisk TV.