FUNNET DEHYDRERT: Magdeline Makola ble sporet til bagasjerommet i en bil i Airdrie. Foto: Politiet
FUNNET DEHYDRERT: Magdeline Makola ble sporet til bagasjerommet i en bil i Airdrie. Foto: PolitietVis mer

- Magdeline lå i bagasjerommet i ti dager

Bare iført en nattkjole.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 33-årige Magdeline Makola ble funnet i bagasjerommet på sin egen bil i Airdie fredag. Da hadde hun ikke vært sett siden 15. desember, dagen hun var ferdig med et skift som sykepleier på Edinburgh Royal Infirmary.

I dag forteller skotsk politi at en 35-åring er arrestert i forbindelse med forsvinningen. Han navngis ikke, men skal møte i retten i morgen.

Etterforskerne klarte å finne sørafrikanskfødte kvinne takket være bevegelsene på bankontoen hennes. Utskriftene viste at kortet hennes ble brukt i Airdrie, like vest for hennes hjemby Livingston.

Og det var konstabler til fots, på utkikk etter henne, som hørte skrik fra bagasjerommet på en rød Vauxhall og fikk sluppet henne ut.

Inspektør Tommy Tague i Lothian og Border-politiet tror kvinnen kan ha ligget i bagasjerommet i opptil ti dager. Makola var bundet og iført bare en nattkjole. Hun var dehydrert og forfrosset.

- Vi var lykkelig over at vi fant henne i live. Det er fryktelig lang tid å være innestengt i et bagasjerom, sier Tague.

Det kunne gått verre, det har ikke vært minusgrader i Skottland de siste ukene. Makola er innlagt på sykehus, tilstanden er stabil.

- Hun er ekstremt sjokkskadd, sier inspektøren.

Fredag opplyste politiet at de lette etter en bekjent av 33-åringen, som ble etterlyst da hun ikke dukket opp på jobb 18. desember. Hun ble først funnet 12 dager etter. Etter pågripelsen i dag sier politiet at etterforskningen er avsluttet.