<strong>DREPT:</strong> Her blir kista til San Diego-tjenestemannen Jeremiah MacKay fraktet til bisettelsen. Han var et av ofrene til Christopher Dorner. Foto: STAN LIM / AP / NTB SCANPIX
DREPT: Her blir kista til San Diego-tjenestemannen Jeremiah MacKay fraktet til bisettelsen. Han var et av ofrene til Christopher Dorner. Foto: STAN LIM / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Magefølelsen til politikvinnen løste drapsgåten. Nå mottar hun trusler

Selv om politidrapsmannen Dorner er død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I kjølvannet av politiets klappjakt på den tidligere politimannen Christopher Dorner, ble 50 Los Angeles-politifolk og deres familier enten holdt skjult eller beskyttet.

For en av dem var situasjonen ekstra vanskelig.

Terie Evans var Dorners tidligere partner. Som rutinert politikvinne var hun på mange måter hans mentor, da de ble partnere. Noen dager inn i saken fikk hun en magefølelse, hun tipset etterforskerne - og det viste seg at hun hadde helt rett, skriver Los Angeles Times.

Arbeidskonflikt Dorner gikk tidligere denne måneden ut på et vendettapreget drapsraid, og det er nå avdekket at han drepte et samboerpar fra byen Irvine, samt to politifolk. I tillegg ble tre andre skutt i ville skyteepisoder.

Evans fikk en telefon fra San Diego-politiet etter at Irvine-paret ble funnet drept. På åstedet fant de noe politiutstyr som ble knyttet til navnet Dorner, og en notisblokk hvor hun var nevnt.

<strong>KLAPPJAKT:</strong> LA-politikvinnen Terie Evans varslet om Christopher Dorner. Hun var redd under jakten på Dorner, og mottar fortsatt trysler. Foto: CHRIS CARLSON / AP / NTB SCANPIX
KLAPPJAKT: LA-politikvinnen Terie Evans varslet om Christopher Dorner. Hun var redd under jakten på Dorner, og mottar fortsatt trysler. Foto: CHRIS CARLSON / AP / NTB SCANPIX Vis mer

Flere år tidligere var de nemlig partnere. Den historien endte ikke godt. Dorner anklaget Evans for å ha sparket en pågrepet person som var påsatt håndjern. Evans nektet for dette, og interngranskingen frifant henne. I stedet ble Dorner sparket for å ha fabrikert historien.

Likevel var det ikke telefonsamtalen som fikk henne til å reagere.

Seinere samme kveld sto hun på parkeringsplassen utenfor stasjonen og pratet med noen kolleger. De kom inn på drapene i Irvine, og en av kollegene nevnte at den drepte kvinnen var datter av tidligere Los Angeles-politimann Randy Quan. Han ble etter hvert advokat og bisto politifolk som ble anklaget for uforstand i tjenste - deriblant Dorner.

- Jeg ble kvalm Da begynte fikk Evans magefølelsen, som fikk henne til å reagere. Og som Los Angeles-politiet seinere har uttalt var helt avgjørende for dem i forhold til å knytte et navn til drapene.

Dorner ble sirklet inn, og de fant et manifest han hadde skrevet. Det var ingen tvil om at han var på hevntokt, og 50 politifamilier fikk beskyttelse.

<strong>OFRENE:</strong> Monica Quan, Keith Lawrence, Jeremiah MacKay og Michael Crain. Foto: AP / NTB SCANPIX
OFRENE: Monica Quan, Keith Lawrence, Jeremiah MacKay og Michael Crain. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

- Jeg ble så kvalm. Jeg tenkte «herregud, det er ham». Jeg ble livredd, sier hun til LA Times.

Den storstilte jakten på Dorner endte for halvannen uke siden, da han omsider ble omringet i ei hytte i San Bernardino. Det var massiv skuddveksling mellom Dorner og politiet i forkant, og til slutt brant hytta ned. Politiet ble beskyldt for å ha tent på denne med vilje, noe de har tilbakevis. Dorner ble seinere funnet død i ruinene.

Ferske trusler Selv om trusselen nå er fjernet, føler ikke Terie Evans seg trygg. Hun har mottatt trusler, og ifølge politiet har noen også forsøkt å bryte seg inn i huset hennes.

- Jeg tror ærlig talt at livet mitt aldri vil bli det samme. Jeg vet ikke om jeg noen gang kommer til å føle meg trygg hjemme lenger. Familien min vil være utsatt i lang tid framover, sier hun.

Dorner er blitt omtalt som «Rambo» og det spekuleres allerede i at historien kommer til å resultere i en film.

<strong>EKS-POLITIMANN:</strong> Christopher Dorner ble sparket fra politiet, og flere år seinere dro han ut på hevntok. Foto: AP / NTB SCANPIX
EKS-POLITIMANN: Christopher Dorner ble sparket fra politiet, og flere år seinere dro han ut på hevntok. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Dorners manifestet skaffet ekspolitimannen en voksende tilhengerskare på nettet, og mens politijakten pågikk i området rundt Big Bear, stilte flere personer seg opp i veikanten med skilt hvor det sto «Ikke skyt Dorner».

<strong>FUNNET I RUINENE:</strong> Christopher Dorner ble funnet i disse ruinene i Big Bear i California. Foto: AP / NTB SCANPIX
FUNNET I RUINENE: Christopher Dorner ble funnet i disse ruinene i Big Bear i California. Foto: AP / NTB SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer