Magert for gourmetrestaurantene

Inkasso, innkjøpsstopp og nedbemanning preger Norges dyreste restauranter. - Jeg kan ikke huske dårligere tider for restaurantbransjen, sier Craig Whitson i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Listen over topprestauranter som får inkassosaker, sliter med betaling, har innkjøpsstopp og gjennomfører bemanningskutt og andre sparetiltak er lang. Kundene uteblir. Vanlig gode hverdager, hvor næringslivets folk har sørget for fulle hus på landets gourmetrestauranter, er over, skriver Dagens Næringsliv i dag.

Christen Sveaas' restaurant Bagatelle er en av de som sliter tungt. Ifølge DN har restauranten innført innkjøpsstopp på alle unødvendige varer, og restauranten kjøper nå bare inn vin for å fylle opp vinlista. Enkelte andre gourmet-restauranter har måtte nedbemanne.

- Vi merker selvfølgelig at det er tøffere tider i Norge nå, men vi holder oss på samme nivå som ifjor vi, sier Bent Stiansen ved Stadtholdergaarden i Oslo til Dagbladet.no.

Stiansen har satset mer på privat enn på bedriftsmarkedet, og tror dette er grunnen til at de ikke sliter like mye som de andre topprestaurantene i landet.

- Vanlige folk som deg og meg har fortsatt god råd, det er bedriftene som ikke har penger, mener Stiansen.

Bagatelle-chef Eyvind Hellstrøm mener hans type restauranter reflekterer aksjemarkedet. Før var det næringslivet som fylte opp restauranten i ukedagene, mens nå gjør restauranten det best torsdag, fredag og lørdag. Da er det særlig privatpersoner som kommer for å feire en begivenhet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer