Magesjuke herjer Tyrkia-turister

- Folk henger over gjerdet og spyr i bassenget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I en uke har den kraftige magesjuken ødelagt ferien for skandinaviske gjester ved Star Tours beste familiehotell Pascha Bay i Alanya i Tyrkia, skriver Dagsavisen.

Star Tour bekrefter overfor avisa at de har flere reisende som er rammet av sjukdommen. Foreløpig har ikke legene stilt noen diagnose, men de mistenker at det er snakk om et virus. I dag er det ventet svar på prøver av kjøkken, matlagre, basseng- og sjøvann.

Reisebyrået sier de har oversikt over tretti reisende som har fått legehjelp. Hotellgjester som Dagsavisen har snakket med hevder imidlertid at flere hundre av de totalt ni hundre gjestene på hotellet er sjuke. Hele ferieanlegget lukter av oppkast og kloakk, forteller de.

- Folk henger over gjerdet og spyr i bassenget, skal være en karakteristikk som går igjen.

Legene mener epidemien er på tilbakemarsj. Derfor har ikke Star Tour informert nye skandinaviske gjester som ankom Alanya onsdag. Dette provoserer gjestene. Også tidligere ankomne gjester er misfornøyde med informasjonen.

- Vi fikk heller ikke høre noe da vi kom til Alanya på lørdag. Mandag ble sønnene mine syke, forteller en sint og bekymret mor.