Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maggie fikk hjerneslag

Storbritannias tidligere statsminister Margareth Thatcher (76) ble rammet av et mindre hjerneslag under feiringen av sitt gullbryllup.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hjerneslaget rammet «jernladyen» seint i fjor mens hun og ektemannen Denis feret sitt gullbryllup på den portugisiske øya Madeira.

Ektemannen oppdaget at lady Thatcher snakket uklart og slet med koordiasjonen.Hun ble innlagt på sykehus, og ferien ble forlenget med to dager for at hun skulle få litt hvile. BBC News melder at en nær venn sier at Thatcher har kommet seg bra.

- Du kunne ikke merke at noe var galt. Det var et veldig lite slag, og hun er like energisk som alltid, sier vedkommende til BBC.

Jernladyen har ikke lagt noen demper på sin aktivitet etter slaget. Hun har jobbet aktivt i Overhuset, deltok nylig i en begravelse på vegne av Dronningen, hennes nye bok kommer til våren og hun har planlagt flere foredragsturneer i USA. Det er ikke kjent at hun har hatt alvorlige helseproblemer tidligere, bortsett fra en kollaps på grunn av mageproblemer under en tur til Chile i 1994.

Thatcher ble i 1979 Storbritannias første kvinnelige statsminister. I 1990 valgte hun å gå av både som statsminister etter å ha fått sitt eget parti mot seg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!