Magister på nett

Navn: Ole Rikard Høisæther Alder: 44 Yrke: Forlegger m.m.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Som tolvåring skrev han brev til Agatha Christie og fikk svar. Det ble innledningen på en høyst spesiell korrespondanse mellom en norsk guttunge og en 80-årig engelsk krimdronning om kunsten å skrive, drapsmetoder og andre essensielle ting. Slik var det nesten forutbestemt at det måtte bli bøker. Han ble forlegger for Arne Næss da han spurte «Gjør det vondt å tenke?», for superbegavelsen David Rothenberg og mange andre.
  • Som norsk forlegger for Piet Hein opplevde Ole Rikard Høisæther å få denne danske multibegavelsen som nær venn. Han var Ferdinand Finnes tålmodige forlegger for seks bøker til gjensidig glede. Aldri har kunstbøker gått i slike opplag her i landet. Kunne Ferdinand si at «Veien blir til mens du går», kunne Høisæther istemme at «forlagene blir fusjonert mens du utgir». For han har opplevd at Dreyer ble til Grøndahl Dreyer. Så startet han Orfeus forlag i 1995. I 1998 fusjonerte det med Faktum før det nå er kjøpt opp av Damm/Egmont. Kunst- og kulturbokporteføljen har han imidlertid tatt med seg til sitt nye selskap.
  • I går lanserte han medie- og designselskapet «Designscandinavia as» (designscandinavia.com) med satsingsområder Internett, magasin og byrå. Målet er å gjøre det til Skandinavias største nettsted for design, interiør og livsstil. Kjernen er bladet «design» som han utga første gang i 1997. Det er blitt omtalt som Norges beste magasin og har i løpet av kort tid ekspandert til de andre skandinaviske land. Danskene har ingen problemer med å lese denne norske utgaven med hovedvekt på nordisk bo- og levemåte, men for svenskene er språket et problem. Derfor planlegges nå en ren svensk utgave.
  • Ole Rikard Høisæther begynte sin karriere som redaktør i Røde Kors og var i fire år både feltarbeider i Afghanistan og andre katastrofeområder og Public Information Officer i hovedkvarteret i Genhve. Han sier at en drivkraft hos ham alltid har vært knyttet til andre mennesker, enten å gjøre noe for andre, sammen med andre eller formidle noe han tror på og synes viktig eller vakkert - helst begge deler. I 1998 skrev han en kritikerrost bok om Reidar Aulie, som også var tema for hans magistergradsavhandling i kunsthistorie.
  • Skjønnheten kan han også dyrke hjemme på Tjøme der han er nyinnflyttet i hus tegnet av arkitekt Tom Wike. Sammen med sin gullsmedmester- og designerkone Anne-Mette og to døtre har de havutsikt i tre retninger.