Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Magne Hagen gir seg

Kongens høyre hånd, kabinettsekretær Magne Hagen, blir pensjonist fra 1. februar. - Nå skal jeg bruke mer tid på barnebarna, sier han i ettermiddag til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magne Hagen, som har vært kongens kabinettsekretær siden 1991, begynte ved Slottet i 1974 - som adjutant for kong Olav. En av de episodene han husker best, er fra en tur med kongeskipet. Da hadde han vært adjutant i én uke:

- Vi satt rundt middagsbordet, og mens vi satt der, ble jeg fordelig sjøsyk. Da var det bare å spørre kongen om å forlate bordet. Etter jeg hadde gjort mitt meget nødvendige ærend på toalettet, spurte jeg om å få innta min plass ved bordet igjen.

- «Jo selvfølgelig», sa kong Olav, «men du kan jo slippe ...»

- Men det er jo multer til dessert, argumenterte jeg.

- Da fikk kongen seg en latter som både han og jeg aldri glemte, ler Hagen.

Slik kan det gå når en plasserer en krigsskoleutdannet helikopterpilot nede i byssa på en båt. Men ellers ser han med glede tilbake på alle turene i Nord-Norge:

- Turene i nord har vært de mest spennende og gripende, sier Hagen.

Hagen fyller snart 62 år, og han slutter med avtalefestet pensjon i februar. Da håper han å få mer tid til familien.

- Og så skal jeg forsøke å bli mer aktiv i friluftslivet. Det blir vel til å finne fram kompasset igjen, sier den tidligere orienteringsløperen.

Den som vil ta en tur innom Hagens arbeidssted i mer eller mindre et kvart hundre år, kan surfe innom Kongehusets nettsider.

GIR SEG: Kabinettsekretær Magne Hagen blir pensjonist fra 1. februar.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media