Magne Hagen gir seg

Kongens høyre hånd, kabinettsekretær Magne Hagen, blir pensjonist fra 1. februar. - Nå skal jeg bruke mer tid på barnebarna, sier han i ettermiddag til Dagbladet :på nettet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Magne Hagen, som har vært kongens kabinettsekretær siden 1991, begynte ved Slottet i 1974 - som adjutant for kong Olav. En av de episodene han husker best, er fra en tur med kongeskipet. Da hadde han vært adjutant i én uke:

- Vi satt rundt middagsbordet, og mens vi satt der, ble jeg fordelig sjøsyk. Da var det bare å spørre kongen om å forlate bordet. Etter jeg hadde gjort mitt meget nødvendige ærend på toalettet, spurte jeg om å få innta min plass ved bordet igjen.

- «Jo selvfølgelig», sa kong Olav, «men du kan jo slippe ...»

- Men det er jo multer til dessert, argumenterte jeg.

- Da fikk kongen seg en latter som både han og jeg aldri glemte, ler Hagen.

Slik kan det gå når en plasserer en krigsskoleutdannet helikopterpilot nede i byssa på en båt. Men ellers ser han med glede tilbake på alle turene i Nord-Norge:

- Turene i nord har vært de mest spennende og gripende, sier Hagen.

Hagen fyller snart 62 år, og han slutter med avtalefestet pensjon i februar. Da håper han å få mer tid til familien.

- Og så skal jeg forsøke å bli mer aktiv i friluftslivet. Det blir vel til å finne fram kompasset igjen, sier den tidligere orienteringsløperen.

Den som vil ta en tur innom Hagens arbeidssted i mer eller mindre et kvart hundre år, kan surfe innom Kongehusets nettsider.

GIR SEG: Kabinettsekretær Magne Hagen blir pensjonist fra 1. februar.