Magne Havnå (40) omkom i båtulykke

Det var den tidligere verdensmesteren i boksing, Magne Havnå, som omkom i ei båtulykke utenfor Risør natt til lørdag. Kona (38) overlevde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Den tragiske ulykken skjedde utenfor Risør i Aust-Agder i morgentimene på lørdag. Folk på land våknet like etter klokka fire av rop og motorlyder fra sjøen, og så en 17 fot lang Yamarin fritidsbåt med 75 hestekrefter som kjørte ukontrollert i ring ute på fjorden.

Fra land kunne de skjelne en skikkelse som hang tilsynelatende livløs over rekka på båten. Dette skulle seinere vise seg å være Magne Havnås 38 år gamle kone.

Stanset båten

Politiet ble varslet, men det var tydelig at personen i båten trengte hjelp umiddelbart. De som først hadde hørt ropene, vekket derfor innehaverne av campingplassen Sørlandet Feriesenter, ekteparet Mads Henrik (40) og Heidi Sandnes (37).

- Vi våknet av at naboene våre ringte. De hadde ikke båt på vannet, så kona mi og jeg dro ut i en av utleiebåtene våre, sier Mads Henrik Sandnes til Dagbladet.no.

- Vi så at båten gikk i ring, og at en kvinne hang halvveis utenfor, med beinet hengende fast i noe tauverk. Vi måtte kjøre inn i sida på båten for å stanse den. Etterpå kunne jeg gå over i den andre båten, mens kona mi holdt de to båtene inntil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer