Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Magne Lerø: - Telenoransettelsen er helt udramatisk

Næringsminister Monica Mæland: - Det er alvorlig hvis jeg har fått feil informasjon.

 UDRAMATISK:  Redaktør i Ukeavisen Ledelse, Magne Lerø, kaller avsløringen om ansettelsesprosessen i Telenor for udramatisk. Her er næringsminister Monica Mæland (H) møter den nye Telenor-sjefen Sigve Brekke ( midten) og styreleder Svein Aaser (tv).
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
UDRAMATISK: Redaktør i Ukeavisen Ledelse, Magne Lerø, kaller avsløringen om ansettelsesprosessen i Telenor for udramatisk. Her er næringsminister Monica Mæland (H) møter den nye Telenor-sjefen Sigve Brekke ( midten) og styreleder Svein Aaser (tv). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Ingen av de tre kvinnene med mest erfaring i Telenor-ledelsen skal ha blitt kalt inn til intervju da selskapet ansatte ny konsernsjef. Det skriver VG.

Administrerende direktør for Telenor Norge, Berit Svendsen, skal ha blitt innkalt til en samtale med hodejegerfirmaet Egon Zehnder, men skal ikke ha oppfattet møtet som et intervju.

- Udramatisk Sigve Brekke ble ansatte som Telenors nye sjef i mai, og selskapet har fått kritikk for at valget ikke falt på en kvinne.

Daværende styreleder Svein Aaser uttalte da til NRK at det både var kvinner og menn fra innland og utland med til sluttrunden.

- Dette er helt udramatisk. Ved enhver ansettelse er det folk som noen mener bør få jobben, som ikke engang blir intervjuet, sier redaktør for Ukeavisen Ledelse, Magne Lerø til Dagbladet.

«Udramatisk i VG om at kvinner som mediene mener var knallgode kandidater #Telenor-sjef ikke er blitt intervjuet en gang», skriver Lerø på Twitter.

Hører ikke på politikere Næringsminister Monica Mæland ba Telenor om å lete spesielt etter en kvinner i jakten på ny konsernsjef. Slik ble det riktignok ikke.

- Når internasjonale toppsjefer skal ansettes bryr ikke styret seg om hva politikere og mediene måtte mene. Styret skal jakte dem som har oppnådd best resultater, og som tilfredsstiller de kravene de har, sier Lerø til Dagbladet.

Han tror at flere kvinner har vært kandidater lenge i ansettelsesprosessen, men at de falt av etter hvert som listen over kandidater ble kortere.

Næringsminister Monica Mæland (H) sier nå at hun vil ha svar fra styret i Telenor på hva som skjedde med kjønnsfordelingen i sluttrunden i ansettelsen av ny konsernsjef.

- Svært alvorlig - Hvis det stemmer at ingen kvinner har vært med i hele prosessen, så er det ikke i tråd med den informasjonen jeg har fått underveis fra Telenors styre, sier statsråden til VG.

Mæland sier at hun ble informert om at det var en grundig og bred prosess og at de lette etter folk av begge kjønn både i Norge og internasjonalt.

- Det er alvorlig hvis det viser seg at ingen kvinner var med i sluttrunden av prosessen frem mot å finne ny konsernsjef, skriver Mæland i en e-post til Dagbladet.

Mæland hadde i august et møte med alle de 28 styrelederne i Nærings- og fiskeridepartementets portefølje og styrelederne i Statoil og Kommunalbanken om likestilling og mangfold. Her deltok også tidligere styreleder i Telenor, Svein Aaser.

- Hensikten med møtet var å klargjøre statens forventninger til selskapenes arbeid med mangfold og likestilling, drøfte styrets rolle og ansvar på dette området og at styrelederne skulle dele erfaringer og lære av hverandre, sier Mæland.

Mæland sier til VG at kjønnbalansen i norsk næringsliv ikke er god nok.

- Det står i Eierskapsmeldingen, det er sagt offentlig, og jeg har sagt det i møter med alle styrelederne i statsselskapene og i egne møter med hver enkelt styreleder. Jeg har også tatt opp dette eksplisitt med Telenors daværende styreleder. Han forsikret meg om at styret var opptatt av dette i arbeidet med å finne en ny konsernsjef, sier hun.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media