Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Magnetmannen

Einar Vestøl har verken skruer eller annet metall i kroppen. Likevel går både kompassnåler og butikkalarmer i spinn når han nærmer seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens butikkene hjemme i Arendal er godt vant med at alarmen går når de ser Einar, er butikker utenbys noe han helst vil holde seg unna.

-  Det spiller ingen rolle om jeg går ut eller inn, piper gjør det uansett. Jeg har snakket med leger uten hell, sier pensjonisten til Agderposten.

Sporadisk uling

Magnetmannen Einar Vestøl har ingen metalldeler i kroppen, men har fått konstatert unormalt høy kroppsmagnetisme. Ikke alle butikkalarmer reagerer, men hans lokale postkontor er et av stedene som kjenner godt til Einars spesielle påvirkningskraft.

-  Her hjemme kjenner folk meg, men for et par år siden hadde jeg en svært ubehagelig opplevelse i Tyskland. Det ble hands up og fullt styr, sier han til Agderposten.

Sett på som tyv

Servicekoordinator Nils Tveter i Checkpoint Meto, som leverer alarmsystemer til butikker, sier til Agderposten at slike situasjoner som oftest har en logisk forklaring. Han har erfart at klær og sko kjøpt eller importert fra utlandet - for eksempel østen - ofte har alarmbrikker innebygd.

-  Det lureste man kan gjøre dersom dette er et problem, er å bli kroppsvisitert med en alarmsøker som kan isolere kilden, sier Tveter, som heller ikke utelukker andre forklaringer.

 SPINNVILL:  Nåla på alle kompass blir helt spinnvill når Einar Vestøl nærmer seg. Han har fått konstatert unormal høy kroppsmagntisme. Foto: Stein Harald Øigård, Agderposten
SPINNVILL: Nåla på alle kompass blir helt spinnvill når Einar Vestøl nærmer seg. Han har fått konstatert unormal høy kroppsmagntisme. Foto: Stein Harald Øigård, Agderposten Vis mer

Selv om det hender Vestøl får mistenksomme blikk fra kunder når ulingen setter i gang, tar arendalitten tar det hele med et smil.

-  Kanskje jeg bør gå med et skilt rundt halsen for å få slutt på spekulasjonene.