Magnus (17) slo verdensener

Stor dag på jobben for sjakkgeniet fra Lommedalen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WIJK AAN ZEE, Nederland (Dagbladet.no): Nedtur i går, stor opptur i dag. Magnus Carlsen (17) slo i ettermiddag en av de to førsterankede sjakkspillerne i verden - Vladimir Kramnik - etter drøye fem timer ved brettet.

Dette er en av 17-åringens største seire.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Magnus Carslen mistet ledelsen i verdens sterkeste sjakkturnering etter gårsdagens tap mot den indiske verdensmesteren Vishy Anand.

Magnus var svært skuffet rett etter tapet, men omstilte seg raskt til dagens match. 17-åringen ligger bare et halvt poeng bak turneringsleder Levon Aronian, og med et halvt eller helt poeng i dag, er Magnus tilbake for fullt.

Det var ingen enkel oppgave som ventet Magnus i dagens parti. Oppgaven kan faktisk knapt bli vanskeligere i dagens sjakk. Motstander er Vladimir Kramnik.

Følg partiet direkte her.

Følg partiet med kommentarer her. 

Russerens strategi i store turneringer er å gå for remis med svart, og gå for seier med hvit. Med de hvite brikkene regnes han som nærmest uslåelig.

Men det er håp. I storturneringen i Moskva i november, Tal Memorial, var Magnus den eneste som greide å stå imot russerens press med hvit. Magnus klarte remis og et halvt poeng. Alle andre tapte med svart mot Kramnik.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer