Magnus avslørte handelsministeren

Nå er bloggeren drapstruet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Bloggeren Magnus Ljungkvist var først ute med avsløringene som var med på å felle Sveriges handelsminister Maria Borelius. Men kort tid etter avsløringene begynte han å få mange utrivelige tilbakemeldinger.

- All oppmerksomheten rundt denne saken har så klart en bakside. Mange har blitt sinte, sier Ljungkvist til Dagbladet.no.

Blitt vant til hatbrev

Ljungkvist publiserte et innlegg på bloggen sin 9.oktober, etter at det hadde blitt avslørt i svenske medier at handelsminister Borelius hadde betalt en hushjelp svart. Borelius prøvde å unnskylde seg med at hun hadde gjort dette på grunn av dårlig økonomi. Men Ljungkvist undersøkte inntektene hennes fra disse årene, og fant ut at hun hadde tjent gode penger. Han avslørte også at ministeren hadde et sommerhus «gjemt unna» i et utenlandsk selskap.

Men selv om han har fått en mengde støttende brev etter avsløringene, har også ubehagelige og aggressive brev strømmet på, skriver Aftonbladet. Og da han fikk en konkret dødstrussel for to dager siden, bestemte han seg for å anmelde den.

- Jeg har politianmeldt dette ene brevet, for jeg synes det går en klar grense ved en konkret dødstrussel, sier Ljungkvist.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer