IKKE HELT KONGE: Investorer er fortsatt ikke villige til å betale mye for Magnus Carlsens sjakkapper. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix.
IKKE HELT KONGE: Investorer er fortsatt ikke villige til å betale mye for Magnus Carlsens sjakkapper. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix.Vis mer

Magnus Carlsen ber om 38 millioner

Play Magnus er på pengejakt. Sjakkeventyret lugger.

(Finansavisen): Magnus Carlsens satsing på sjakkapper og andre konsumrettede produkter i form av opplevelser har ikke tatt av i investormarkedet. Mens meglerhus og advokatfirmaer gjerne investerer en slant for å sole seg i glansen av sjakkongens suksess, lar investorene seg ikke like lett forføre.

For i store deler av fjoråret arbeidet Play Magnus med å hente kapital fra investorer. De mislyktes, slår Finansavisen fast. Nå har de klart å få inn kapital, men bare litt - og ambisjonene om et kraftig verdihopp er gjort til skamme. Play Magnus har måttet kutte emisjonskursen, og nå er de igjen ute på pengejakt.

Denne gangen gis ingen opplysninger om prisingen.

- Vi har utviklet oss i positiv retning, men fortsatt er vi priset basert på fremtiden, og i mindre grad basert på faktiske tall. Vår ambisjon er å hente 38,5 millioner kroner. Hittil har vi sikret oss 32,8 millioner, men jobber med å få tegnet det resterende beløpet, sier Play Magnus-sjef Kate Murphy til Finansavisen.

Selve sjakksatsingen har imidlertid gått tregere enn planlagt. Til Finansavisen uttalte hun i 2016 at Play Magnus skulle ha store inntekter fra 2018 og fremover, at de skulle ta markedet til en helt annen skala og at de skulle vokse internasjonalt.

Magnus Carlsen er gjennom Magnuschess største eier i Play Magnus med 46 prosent, mens investor Anders Brandt og manager Espen Agdestein har henholdsvis 13 og 11 prosent.

Andre økonominyheter:
Dette kan redusere prispresset i boligmarkedet
Vil ha 58 mill. for Ormøya-idyll