Magnus Carlsen vant verdens sterkeste sjakkturnering

Men må dele med Aronian.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

WIJK AAN ZEE (Dagbladet.no): Magnus Carlsen spilte remis (uavgjort) i dagens parti. Dermed endte 17-åringen på åtte poeng av 12 mulige.

Det samme gjorde armenske Levon Aronian, som også spilte remis i dag. De to deler dermed seieren i det som regnes som verdens sterkeste sjakkturnering i nederlandske Wijk Aan Zee.

- Dette er den beste turneringen jeg har vunnet, så det er det største jeg har gjort som sjakkspiller, sier Magnus til Dagbladet.no.

De to verdensenerne Vishny Anand og Vladimir Kramnik spilte også mot hverandre i dag.

SISTE: Det endte med remis.Hvis Anand hadde vunnet den spennende prestisjeduellen ville han også endt på åtte poeng. I så fall ville seieren i turneringen blitt tredelt. Men med remis havnet han et halvt poeng bak Magnus.

For å avgjøre rekkefølgen til spillere som ender på samme poengsum regnes det i sjakk ut noe som kalles for kvalitet for hver enkelt spiller.

Denne kvaliteten avhenger av hvem du har slått og tapt mot. Seire mot spillere som har tatt mange poeng gir høyere kvalitet enn seire mot spillere langt ned på resultatlista. Kvaliteten blir regnet ut senere i ettermiddag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer