Magnus er funnet

Politiet bekrefter i ettermiddag at det var den savnede Magnus Stangeby Hasleto som ble funnet død i Sandvikselva. - Dypt tragisk, men også et skritt videre i etterforskningen, sier riksadvokat Tor-Aksel Busch.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dykkere har funnet liket av den savnede 19-åringen Magnus Stangeby Hasleto. Han forsvant etter en fest i Sandvika natt til 22. desember.

På pressekonferansen som begynte i Sandvika klokka 18, bekreftet politimester Torodd Veiding i Asker og Bærum politidistrikt at liket er identifisert som Magnus Stangeby Hasleto.

Politiet fortsetter likevel etterforskningen frem til de vet hvordan den unge gutten døde.

- Vi opprettholder trykket, fremholdt Kripos på pressekonferansen.

- Det er ikke noe mer sannsynlig nå at det er en ulykke eller en kriminalsak. Det er ingenting som tyder på noe annet enn at han var på vei hjem, sier politiet på pressekonferansen.

Politiet har foretatt over 100 vitneavhør i saken.

Siste del av elva

- Liket ble funnet i siste del av søket i elva. Vi kan foreløpig ikke si noe om det er tilst øtt ham noe kriminelt, sa politiet tidligere i dag.

Ifølge lokalavisa Asker & Bærums Budstikke ble liket funnet på en strekning som ligger mellom 19-åringens hjem og BI-puben han var på den kvelden han forsvant. Men ifølge Budstikka er det ikke naturlig å gå dette stykket langs elva.

Det var is på elva den kvelden Magnus ble borte, men isen var ikke sikker. Elvebunnen er ujevn og variert på strekningen mellom BI-kjellær'n og stedet der liket lå.

Dykkere fra Oslo brann- og redningsetat fant liket ved 14.30-tiden. Funnstedet ligger øst for BI i Sandvika, hvor 19-åringen sist ble sett etter en fest natt til 22. desember. Telt ble satt opp ved funnstedet. Liket ble hentet opp av vannet ved 17-tida.

Liket vil nå bli undersøkt og sendt til obduksjon. Politiet håper å få obduksjonsrapporten etter helga.

Polititopper i møte

Riksadvokat Tor-Aksel Busch, Kripos-sjef Arne Huuse, Ola Thune og etterf orskningsledelsen fra Hemsedal, Sandvika og Tønsberg satt i møte i Oslo da beskjeden kom om at et lik var funnet i elva. Ledelsen fra Sandvika forlot øyeblikkelig møtet og dro tilbake til Sandvika.

Da hadde de allerede informert kollegene og riksadvokaten om at dykkere søkte på det siste stedet i elva der gutten kunne være hvis han hadde druknet.

- De fokuserte på at dykkere gjennomførte søk og at det var håp om at vedkommende kunne bli funnet, sier Busch.

Det var et sterkt øyeblikk for de tilstedeværende da beskjeden kom om at et lik var funnet.

- Det er en ganske dramatisk beskjed å få under et møte når man nettopp behandler en av sakene. Det er dypt tragisk, men det er også et skritt videre i forhold til å få en løsning, sier Busch.

Ifølge Asker og Bærums Budstikke er familien varslet om funnet.

På vegne av familien takket politiet pressen for måten forsvinningssaken har blitt behandlet på.

HER BLE HAN FUNNET: <li>Mannen ble funnet i Sandvikselva merket med rød prikk på bildet. <li>Festen Magnus Stangeby Hasleto sist ble observert på var på BI i Sandvika sentrum, merket med grønn prikk. <li>Magnus Stangeby Hasleto bor i Lars Muhles vei ved Bærum sykehus, merket med blå prikk på bildet.
ELVA: Dykkere har i flere dager lett etter Magnus. I dag fant de ham trolig.
HENTET OPP: Politiet satte opp telt på funnstedet, før liket ble hentet opp av elva i ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer