Magnus er nyttårsbarnet

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyttårsbarnet 2008 er fra Akershus. To minutter etter midnatt kom en gutt til verden på Sykehuset Østfold i Fredrikstad. Han "snek" seg til verden to minutter foran en ny verdensborger i Nordland.

Bare to minutter etter midnatt kom en gutt til verden i Østfold. Han har allerede fått navnet Magnus, er sine foreldres førstefødte og kom 14 dager på overtid, melder NRK.

- Gutten veier 4.290 gram, og alt er bra både med mor og barn, opplyser jordmor og koordinator Astrid Mella ved Sykehuset Østfold til NTB.

Gutten ble født i Fredrikstad, men er fra Vestby i Akershus.

- Det er første gang siden jeg begynte som jordmor i 1988 at dette sykehuset har hatt nyttårsbarn så nært midnatt, sier Mella.

Stokmarknes og Ålesund

Fire minutter over midnatt ble en gutt født på Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes i Vesterålen.

- Alt står bra til med mor og barn, sier jordmor Greta Flusund ved fødeavdelingen på lokalsykehuset til NTB.

Nordlandssykehuset Vesterålen på Stokmarknes har om lag 300 fødsler årlig.

Nordmann nummer tre i 2008 er trolig fra Sunnmøre. 18 minutter inn i det nye året kom en gutt til verden på fødeavdelingen ved Ålesund sjukehus.

- Gutten veier 3.100 gram og er 50 centimeter lang. Alt står bra til med både mor og barn, får NTB opplyst ved sykehuset.

Årets andre nordlending ble født seks minutter senere. 24 minutter inn i 2008 ble en liten gutt født på Nordlandssykehuset i Bodø.

- Den lille gutten veier 3.800 gram og er 52 cm lang, forteller jordmor Berit Labugt til NTB.