Magnus får én million kr av Sjakk-Tromsø 2014

Magnus Carlsen promoterer ikke Tromsøs OL-søknad gratis.

SJAKKENS AMBASSADØR:  Sjakkspiller og verdensener Magnus Carlsen vant Folkets Idrettspris som Dagbladet deler ut. 
Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.
SJAKKENS AMBASSADØR: Sjakkspiller og verdensener Magnus Carlsen vant Folkets Idrettspris som Dagbladet deler ut. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Tromsø jobber hardt for å få OL i sjakk 2014 til byen. Som ambassadør for arrangementet og byen, har de inngått et sammarbeid med sjakkverdenens heteste navn Magnus Carlsen.

Største merkevaren - Skulle vi få tilgang til Carlsen, måtte vi gå inn på en slik løsning. Magnus er den største merkevaren innen sjakk for øyeblikket, sier daglig leder i Sjakk Tromsø 2014, Børge Robertsen til avisa Nordlys.

Avgjøres snart For øyeblikket er Børge Robertsen og resten av styret i Sjakk Tromsø 2014 på frierferd i russiske Khanty-Mansiysk hvor det i disse dager skal avgjøres hvem som blir tildelt konkurransen om fire måneder. Det vil snart vise seg om honoraret til Magnus Carlsen var en god investering eller penger rett ut av vinduet.

Får betalt - Magnus er engasjert som ambassadør for Sjakk Tromsø 2014, og han har en del forpliktelser. Det får han betalt for, sier sponsoransvarlig for Magnus Carlsen. Han er en profesjonell og de forvalter litt av hans tid, sier Espen Agdestein.

Rådgiverne rundt Carlsen ønsker at han ikke skal ha mer enn hovedsponsorer, for å sikre at det ikke blir for mange utenomsportslige forpliktelser.
 
- Vi kunne ikke brukt Carlsen i profileringsøyemed eller i kampanjer i forbindelse med vår søknad, fortsetter Robertsen, som bekrefter overfor Nordlys at avtalen med Carlsen er verdt rundt én million kroner.

- Vi ser fram i tid. Magnus er en ettertraktet person. Når vi først har en avtale kan det være lettere å forlenge den. Dersom vi blir vertsby for VM, kan vi kanskje tilby «pakker» overfor mulige samarbeidspartere der de får tilgang på Carlsen. Derfor er dette en vinn-vinn-situasjon for begge, avslutter  Robertsen.