Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Magnus kan bli best i verden

Sjakkgeniet Magnus Carlsen (14) kan bli så god han bare vil. Det tror verdens beste sjakkspiller, Garry Kasparov (41).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Magnus er et stortalent. Hans unge alder gjør at han kan bli blant verdens beste sjakkspillere, sier Garry Kasparov.

Under Reykjavík Open i mars i fjor spilte sjakkgeniet Magnus Carlsen (14) fra Bærum remis (uavgjort) i første parti mot verdenseneren fra Russland. Etter kampen var han full av lovord om unggutten.

Nå er Kasparov kommet til Norge for å være med i en dokumentarfilm om Magnus Carlsen. Han følger med på kampene i Drammen Internasjonale Sjakkfestival, og har nok en gang latt seg imponere.

-  Må jobbe hardt

Mandag tok Magnus Carlsen sin hittil største skalp, da han slo den spanske stjernespilleren Aleksej Shirov. I går hadde han litt mer motgang. Etter seks timer og tre kvarters spill tapte han mot den tidligere EM-vinneren Bartlomiej Macieja fra Polen.

Og i dag spiller han den avsluttende kampen.

Kasparov mener mye hardt arbeid må til de neste åra for at Magnus skal løfte seg enda et hakk som sjakkspiller.

-  Åra fra han er 14 til han er 16 er veldig viktige for den videre karrieren. Han trenger et godt apparat rundt seg som sikrer at han får mest mulig ut av talentet sitt. Magnus må få møte sterke motstandere og lære mer av dem. Men utdannelse er også viktig, påpeker Kasparov.

Selv ble russeren verdensmester i sjakk da han var 22 år gammel.

Sjakkprinsen på TV

I ett år har regissør og produsent Øyvind Asbjørnsen i produksjonsselskapet Main Island fulgt Magnus Carlsen. Resultatet blir dokumentarfilmen «Prinsen av sjakk», som allerede er solgt til en rekke land. I mars blir filmen vist på norsk fjernsyn.

Selskapet har betalt en ukjent sum for å få Kasparov til Norge. I morgen møter han Magnus, og sammen skal de diskutere lure sjakktriks.

MOTGANG I GÅR: Magnus Carlsen slo på mandag Aleksej Shirov, en av de høyest rangerte sjakkspillerne i verden.
VERDENS BESTE: Garry Kasparov er i Norge i forbindelse med dokumentarfilmen om Magnus Carlsen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media