ALFA:Magnus S. Rønningen, redaktør i bladet Alfa og en av eierne i Magnum media. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet
ALFA:Magnus S. Rønningen, redaktør i bladet Alfa og en av eierne i Magnum media. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Magnus S. Rønningens bladselskap er konkurs

Etter økonomisk rot og kontroverser rundt selskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Ved 12-tida går det fram av Brønnøysundregistrene at Magnum Media er konkurs.

Gründeren av mannebladet Alfa, Magnus Rønningen, har vært i hardt vær for bladets rolle i forbindelse med flukten til kokaindømte Stina Brendemo Hagen fra Bolivia.

Nå opplever han også en krevende økonomisk situasjon.

Styreformannen gikk Dagbladet fikk i går ikke kontakt med Rønningen for kommentarer om konkursryktene som verserte om Alfas utgiverselskap Magnum Media.

Situasjonen rundt Magnum Media er nå svært uoversiktlig.

Magnum Medias nylig avgåtte styreformann Jon Erik Brøndmo sier til Dagbladet at det allerede for 8-9 måneder siden ble bestemt at han skulle gå av, men at han har ventet til nå for å ikke skape uro.

- Jeg vet ikke om selskapet går konkurs, sier Brøndmo.

For to uker siden skrev Dagens Næringsliv at en rekke ansatte hadde mottatt oppsigelsesvarsler. Dagbladet skrev at det lenge etter fristens utløp fortsatt ikke var innlevert årsregnskap til Brønnøysundregistrene.

Usikkerhet Derimot er regnskapene nå klare i et annet av Rønningens selskaper, Ny Vri as, som arrangerer såkalte events for næringslivet.

Gjelda der var ved årsskiftet nesten 1,5 millioner større enn de samlede verdiene.

Revisor Tor Kjetil Lund i revisjonsfirmaet Ernst & Young konstaterer at det er stor usikkerhet om videre drift.

Dessuten gir han eierne på pukkelen.

Mangelfull dokumentasjon, sviktende rutiner for momsinnbetaling og ulovlig utlån av penger til eierne, er noen av de viktigste punktene.

Gebyrer Gjennom selskapet 2634 Holding as er Magnus Rønningen største eier i Ny Vri. Han er daglig leder i Magnum Media. I 2634 Holding og Magnum Media er det fortsatt ikke registrert innkomne regnskaper for 2010 på Brønnøysundregistrenes hjemmeside.

«Alle regnskap er imidlertid ferdigstilt og vil være hos Brønnøysund i løpet av kommende uke», skrev Rønningen til Dagbladet for to uker siden.

- Forsinkelsesgebyrene vil bli betalt, slo han dessuten fast.

I går oppnådde ikke Dagbladet kontakt med verken Rønningen, Ny Vris daglige leder Lars Gilleberg, eller med Ellen Arnstad i Aller Media, som samarbeider med Rønningen om utgivelsen av mannebladet Alfa.