SØKER ASYL PÅ ISLAND: Mahad Abib Mahamud søkte staten 
for å få tilbake det norske statsborgerskapet sitt. Han tapte saken og har blitt fratatt sitt norske pass. Foto: NIna Hansen / Dagbladet
SØKER ASYL PÅ ISLAND: Mahad Abib Mahamud søkte staten for å få tilbake det norske statsborgerskapet sitt. Han tapte saken og har blitt fratatt sitt norske pass. Foto: NIna Hansen / DagbladetVis mer

Mahad Mahamud søker asyl på Island

Da bioingeniøren Mahad Mahamud ble fratatt sitt norske statsborgerskap, skapte han debatt i Norge. Nå har han søkt asyl på Island. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Jeg var på vei til Canada, men ble stoppet under mellomlanding på Island. Etter at jeg fortalte om min sak, sa de: «Du kan jo søke asyl hos oss», sier Mahamud til TV 2.

Mahad Mahamud kom til Norge som 14-åring i 2000 og fikk norsk statsborgerskap i 2008. Han gikk til sak mot staten da statsborgerskapet ble tilbakekalt i fjor, men både Utlendingsnemnda og Utlendingsdirektoratet fikk i mars medhold i at det er sannsynlig at Mahamud er fra Djibouti og ikke fra Somalia, slik han hevder.

Ifølge fjernsynskanalen mistet han først statsborgerskapet, deretter huset i Nittedal og til slutt arbeidstillatelsen. Bioingeniøren måtte dermed slutte i jobben på Ullevål sykehus.

Mandag møtte han islandske immigrasjonsmyndigheter som innkvarterte ham på et asylmottak utenfor Reykjavik.

– De hjalp meg med å sende søknaden min til islandske myndigheter, forteller Mahad Mahamud.

(NTB)