Mahad starter prosessen for å komme seg ut av Norge

Tapte søksmål mot staten, som utviste ham til Djibouti. I dag starter han prosessen for å komme seg ut av Norge.

MÅTTE SØKE: Mahamud skal hente reisedokumenter for å dra til Brussel, hvor han etter eget sigende vil motta et somalisk pass. Han trodde han skulle få hjelp med en gang, men fikk beskjed om at han måtte søke. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokka 10.00 i formiddag møter Mahad Abib Mahamud opp hos utlendingsavsnittet. Etter hva Dagbladet forstår skal han levere inn en søknad om enkeltreisedokument til Brussel, som videre skal behandles av UDI.

- Jeg skal inn og hente dokumenter nå. De har lovet at jeg skal få dokumenter. Men med det har de jo indirekte innrømmet at jeg er fra Somalia, sa Mahamud til pressen utenfor utlendingsavsnittets kontorer.

Han sier han snakket med myndighetene i går, som skal ha sagt at de ville hjelpe ham å reise til den somaliske ambassaden i Brussel.

- Anken er der, men jeg har ikke noe å leve av. Jeg har masse regninger som må betales, og jeg kan ikke være statsløs i Norge, forteller han videre.

Mahamud er for øyeblikket inne hos Utlendingsavsnittet for å få utstedt dokumenter, og møter pressen igjen når han kommer ut.

- Jeg er her for å få et reisedokument som jeg må ha for å kunne hente somalisk pass ved den somaliske ambassaden i Brussel. Nå leverte jeg søknad om å få reise til Brussel, sier Mahamud til pressen.

Han sier at det ikke foregikk som han hadde tenkt. Mahamud trodde han skulle få hjelp med en gang, men at han nå fikk beskjed om at han måtte søke. Han vet ikke hvor lang tid det vil ha før søknaden blir behandlet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer