Mahmoud Ahmadinejad får fire nye år som Irans president

- Valgfusk, hevder opposisjonen

GJENVALGT: Irans omstridte president, Mahmoud Ahmadinejad, ble natt til lørdag gjenvalgt.  REUTERS/Ahmed Jadallah
GJENVALGT: Irans omstridte president, Mahmoud Ahmadinejad, ble natt til lørdag gjenvalgt. REUTERS/Ahmed Jadallah Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Sittende president Mahmoud Ahmadinejad er erklært vinner av valget i Iran.

Etter den siste opptellingen hadde Ahmadinejad over 65 prosent av stemmene, og valgkommisjonen i Iran uttalte ved 05-tiden at det nå ikke var mulig for motkandidaten Mousavi å ta igjen Ahmadinjead.

Beskylder regjeringen for valgfuskMir Hossein Mousavi endte opp med rundt 30 prosent av stemmene og beskylder nå den sittende regjerningen for valgfusk.

Mousavi sa ifølge Timesonline at flere av hans valgobservatører hadde blitt nektet adgang til flere stemmestasjoner, og at tekstmeldingssystemet kampanjeapparatet hans brukte hadde blitt stengt. Mousavi hevdet også at flere av områdene der han sto sterkest hadde gått tom for stemmesedler.

På grunn av meget stor oppslutning under valget, besluttet valgkommisjonen å forlenge avstemningen med fire timer, men Mousavi mente at flere velgere ikke slapp inn i stemmelokalene.

- Jeg forventer juks, fotalte Masoud Asadi, en iransk journalist, til Timesonline før gårsdagens valg. Han hevdet at regjeringen hadde trykket opp flere stemmesedler enn det var stemmeberettigede.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.