- DREPT AV ISRAELSK ANGREP:  Både Hamas og familien til Mahmoud Sadallah (innfelt) hevder at han døde av et israelsk angrep. Israelerne nekter imidlertid å stå bak noen form for angrep i området og tidsrommet da gutten døde. Over halparten av Gazas 1,6 millioner innbyggere er barn, som nå befinner seg midt i skuddlinja. Foto: AP / Arne Lapidus / Expressen
- DREPT AV ISRAELSK ANGREP: Både Hamas og familien til Mahmoud Sadallah (innfelt) hevder at han døde av et israelsk angrep. Israelerne nekter imidlertid å stå bak noen form for angrep i området og tidsrommet da gutten døde. Over halparten av Gazas 1,6 millioner innbyggere er barn, som nå befinner seg midt i skuddlinja. Foto: AP / Arne Lapidus / ExpressenVis mer

Mahmouds (4) død fikk Egypts statsminister til å ta til tårene

Men Israel nekter for å ha drept gutten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går fikk statsministeren i Egypt og Hamas se liket av den lille gutten i korridorene på et sykehus i Gaza. Bilder fra møtet har gått verden rundt. Innholdet er imidlertid så sterkt at Dagbladet velger å ikke vise bildet. Møtet skal ha rørt Egypts statsminister til tårer.

- Det jeg har sett på sykehuset i dag, de skadede og martyrene, gutten... som jeg fortsatt har blodet til på klærne og hendene mine, er noe vi ikke kan tie om, sa Egypts statsminister Hesham Kandil.

Den fire år gamle guttens død har satt søkelyset på barna, som befinner seg midt i skuddlinjen i Gaza-krisa. Over halvparten av Gazas 1,6 millioner innbyggere er barn, skriver nyhetsbyrået AP.

Israel: Var ikke oss Omstendighetene rundt Mahmoud Sadallahs død er imidlertid svært uklare. Siden angrepene mot Gaza-stripa startet på onsdag, har Israel vært svært villige til å informere om hvilke mål de har angrepet. I denne konkrete saken nekter imidlertid israelske myndigheter å stå bak noen form for angrep som har ledet til guttens død.

Fireåringen kom fra byen Jebaliya, nær Gaza by. Guttens tante og far hevder at han ble drept i et israelsk rakettangrep. Det samme hevder sikkerhetskilder i Hamas.

Israelerne viser på sin side til at de ikke har gjennomført noen angrep i dette området på det gitte tidspunktet. Menneskerettighetsgrupper i området undersøker de sivile dødsfallene, men har så langt ikke lyktes i å fastslå dødsårsaken på grunn av de vanskelige arbeidsforholdene.

Guttens familie har oppgitt at han befant seg i en bakgate nær familiens hjem da han ble drept. Men selv om gutten skal ha vært sammen med en mann i 20-åra, var det ingen vitner til angrepet. Åstedet viser ifølge AP spor av et prosjektil som har eksplodert, med merker etter granasplinter på de omkringliggende byggene. Naboer forteller imidlertid at sikkerhetsstyrker rensket åstedet i ettertid, noe som dermed gjør det svært vanskelig å finne ut av hvem som står bak.

Sover ikke om natta Fireåringens fetter, 12 år gamle Fares, har også fått skader i beinet på grunn av granatsplinter. Han er svært preget av situasjonen.

- Det er skremmende. Jeg sover ikke om natta, sier han om de svært omfattende angrepene denne uka.

- Jeg er oppe hele natta, sier gutten videre.

Ifølge de siste oppdaterte tallene på fredag er seks av de drepte palestinerne barn i en alder mellom ett og 14 år. Brorparten av dødsfallene skyltes granatsplinter. I tillegg skal 12 israelske barn ha blitt skadet i rakettangrep i løpet av denne uka.

Israelernes statsminister Benjamin Netanyahu beskylder Hamas for å bruke Gazas sivile, blant dem barn, som menneskelige skjold ved å avfyre raketter fra befolkede områder. Innbyggerne mener på sin side at Israel gjennomfører luftangrep uten å ta hensyn til de sivile. De mener også at de utsettes for fare dersom israelerne faktisk utfører opreasjonen slik de har uttalt, altså ved å sikte seg inn på militære mål.