Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mai-varmen forbløffer meteorologene: Varmeste mai på 100 år

Årets mai er den varmeste som er registrert på 100 år.

REKORD, PÅ REKORD: Nordmenn i Sør-Norge har sørget for å nyte rekordvarmen som har ligget over store deler av landet de siste ukene. Her fra Sørenga i Oslo forrige helg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REKORD, PÅ REKORD: Nordmenn i Sør-Norge har sørget for å nyte rekordvarmen som har ligget over store deler av landet de siste ukene. Her fra Sørenga i Oslo forrige helg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det ble satt ny rekord i maksimumstemperatur for mai ved hele 73 norske målestasjoner, opplyser meteorologisk institutt.

Det betyr at årets mai er den varmeste som er registrert siden målingene startet i 1900, skriver NTB.

- Jeg har aldri sett en måned med et så stort sprang i temperaturavvik noen gang, sier klimaforsker Jostein Mamen i en Twittermelding delt av Meteorologisk institutt.

Månedstemperaturen for hele Norge lå 4,2 grader over normalen, og i går ble det dessuten satt ny norsk temperaturrekord for en enkelt mai-dag i landet, da gradestokken på målestasjonen på Etne i Hordaland bikket 32,7 grader.

Ved Blindern i Oslo var månedstemperaturen 16,1 grad, den høyeste som noen gang er målt på en norsk værstasjon i mai, skriver NTB.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!