REKORD, PÅ REKORD: Nordmenn i Sør-Norge har sørget for å nyte rekordvarmen som har ligget over store deler av landet de siste ukene. Her fra Sørenga i Oslo forrige helg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
REKORD, PÅ REKORD: Nordmenn i Sør-Norge har sørget for å nyte rekordvarmen som har ligget over store deler av landet de siste ukene. Her fra Sørenga i Oslo forrige helg. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Mai-varmen forbløffer meteorologene: Varmeste mai på 100 år

Årets mai er den varmeste som er registrert på 100 år.

Det ble satt ny rekord i maksimumstemperatur for mai ved hele 73 norske målestasjoner, opplyser meteorologisk institutt.

Det betyr at årets mai er den varmeste som er registrert siden målingene startet i 1900, skriver NTB.

- Jeg har aldri sett en måned med et så stort sprang i temperaturavvik noen gang, sier klimaforsker Jostein Mamen i en Twittermelding delt av Meteorologisk institutt.

Månedstemperaturen for hele Norge lå 4,2 grader over normalen, og i går ble det dessuten satt ny norsk temperaturrekord for en enkelt mai-dag i landet, da gradestokken på målestasjonen på Etne i Hordaland bikket 32,7 grader.

Ved Blindern i Oslo var månedstemperaturen 16,1 grad, den høyeste som noen gang er målt på en norsk værstasjon i mai, skriver NTB.