Mai

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

1. mai:

To søsken på tre og fem år mister livet i en boligbrann i Stokke i Vestfold. Barnas 52 år gamle onkel blir i september dømt til 13 års fengsel for mordbrann. Årsaken til at han tente på, var strid i forbindelse med et arveoppgjør der mannens barndomshjem sto sentralt.

3. mai:

84.600 LO-medlemmer streiker i en drøy uke før riksmeklingsmannen klarer å få til en avtale mellom LO og NHO. Resultatet blir at LO-medlemmene får et kronetillegg på kroner 1,50 pluss et lavlønnstillegg på 2 kroner. Den femte ferieuka vil bli innført med to dager i 2001.

11.mai:

Politiet i Stockholm pågriper en 23 år gammel nordmann, den såkalte lågendalsmannen, som blir siktet for drapet på 12 år gamle Kristin Juel Johannessen i Hedrum i Larvik i 1999.

14. mai:

Kronprins Haakon bekrefter i et TV-intervju med NRK at han er kjæreste med Mette-Marit Tjessem Høiby. Dette er den første offisielle bekreftelsen fra Slottet på forholdet mellom de to.

15. mai:

I Hjelmeland barnehage i Rogaland blir 25 barn og ti voksne tatt som gisler av en bevæpnet mann. Gisseldramaet varte i 11 timer før han overga seg til politiet. I november ble gisseltakeren dømt til seks års fengsel. Han anket dommen på stedet.

19. mai:

Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) blir meldt savnet etter at de ikke kom hjem fra en badetur i friluftsområdet Baneheia ved Kristiansand. Flere hundre personer deltar i letinga etter jentene. Tre dager seinere blir jentene funnet voldtatt og drept. Etter nesten fire måneders etterforskning, blir Jan Helge Andersen (19) og Viggo Kristiansen (21) siktet for drapene. Andersen tilstår å ha drept den ene jenta, men Kristiansen nekter å ha noe med drapene og voldtektene å gjøre. Det er foreløpig ikke tatt ut tiltale i saken.

Utenriks:

2. mai:

Zimbabwiske krigsveteraner holder massedemonstrasjoner i hovedstaden Harare til støtte for president Robert Mugabe. Mugabe lar på sin side krigsveteranene fortsette sine okkupasjoner av gårdsbruk eid av hvite storbønder.

4. mai:

Dataviruset «I love you» skaper kaos i kommunikasjonene mange steder verden over. Datamaskiner i hopetall blir slått ut av viruset, som trolig ble skapt som en spøk av studenter på Filippinene.

13. mai:

18 personer mister livet og nesten 1.000 kommer til skade ved en eksplosjon i en fyrverkerifabrikk i Enschede ved Nederlands østgrense. To av fabrikkens direktører ble arrestert etter katastrofen i fabrikken, som lå midt inne i et boligområde.

20. mai:

Mikhail Kasjanov blir utnevnt til ny statsminister i Russland.

22. mai:

Den norske FN-observatøren Knut Gjellestad blir satt fri i Sierra Leone, etter tre uker i fangenskap. Opprørerne i det vestafrikanske landet lar i løpet av få dager rundt 500 FN-gisler få gå.

23. mai:

Israelske styrker trekker seg i hui og hast ut av det sørlige Libanon, etter at den israelskvennlige SLA-militsen brøt fullstendig sammen dagen før. Den islamistiske hizbollah-militsen overtar kontrollen over de evakuerte områdene.

Sport:

28. mai:

Tertnes taper e-cupfinalen mot Mislata Tortajada med 19-18 (sammenlagt 41-42).

24. mai:

Real Madrid vinner Champions League etter 3-0 seier over Valencia i finalen. Fernando Morientes, Steve McManaman og Raul scorer målene for Real. De spanske lagene dominerte årets turnering. Barcelona, Valencia og Real Madrid var alle representert i semifinalen.

(Dagbladet.no/AP/NTB)

BARNEDRAPENE:</B> Drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Kristiansand ryster Norge.
I LOVE YOU:</B> Dataviruset «I love you» skaper kaos i kommunikasjonene mange steder verden over.
<B>SLÅTT UT:</B> Mia Hundvin og Tertnes tapte e-cupfinalen mot Mislata Tortajada.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer