Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Mailtabbe avslørte budsjettet

Kommunaldepartementet lekket budsjettall til Kommunal Rapport.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Redaksjonen i Kommunal Rapport trodde knapt hva de så da de åpnet en mail fra en ansatt i Kommunaldepartementet.

Det topphemmelige reviderte kommunalbudsjettet ble nemlig feilsendt av departementet, melder Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte at vi fikk en epost på mandag fra Kommunaldepartementet der vi ikke var adressaten, sier ansvarlig redaktør i KR, Øyvin Norborg til Nettavisen.

Lekket det videre

Han forstår godt hvordan tabben kunne skje.

- Vi har mailadresse «kr», mens departementet har «krd». Vi ringte departementet og fortalte hva som hadde skjedd. Samtidig gjorde vi dem oppmerksomme på at vi ville bruke opplysningene, sier Norborg.

Kommunal Rapport kommer imidlertid bare ut på torsdager. Departementet passet på å lekke endel opplysnigner til andre medier på onsdag. Da kom det fram at regjeringen vil øke statens overføringer til kommunene med mellom 4 og 5 milliarder.

Barnehager og bioetanol

I løpet av uka har det lekket ut en god del andre tall også. Egenandeler på fysioterapi forsvinner, det blir mer penger til flere barnehageplasser og lengre binding av rentene på Husbanklån. Samtidig øker regjeringen adgangen til eiendomsbeskatning i kommunene, som kan gi mer skatt for hytteiere, men bøndene skjermes.

Satsene til sosialklienter skal økes og det er varslet en liten økning i vinkvoten.

Regjeringen vil øke bevilgningene til sykepleierutdanningen med rundt 16 millioner, melder NRK. Regjeringen kuttet støtten til de private høyskolene, men gir dem nå tilbake.

- Vi har fått gode argumenter for at dette kuttet var uheldig, og derfor tilbakefører vi pengene, sier kunnskapminister Øystein Djupedal.

Finansminister Kristin Halvorsen har varslet fullt avgiftsfritak for det miljøvennlige drivstoffet bioetanol, samtidig som hun fjerner engangsavgiften på hydrogenbiler. Det er godt nytt for miljøbevisste bilbrukere.

Følg framleggingen av revidert nasjonalbudsjett direkte på Dagbladet.no kl. 10.30.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling