Maja (25) funnet død i Ørsta

Tirsdag kan Møre og Romsdal politidistrikt stadfeste at det var levninger etter Maja Justyna Herner (25) som ble funnet 5. juni i Ørsta.

FUNNET: Maja Justyna Herner (25) ble funnet død i Ørsta i juni. Dette etter å ha vært forsvunnet i halvannet år. Foto: Privat / Politiet / NTB Scanpix
FUNNET: Maja Justyna Herner (25) ble funnet død i Ørsta i juni. Dette etter å ha vært forsvunnet i halvannet år. Foto: Privat / Politiet / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ettermiddag bekrefter politiet at det var levninger etter polske Maja Justyna Herner (25) som ble funnet i Ørsta i Møre og Romsdal. Dette skjer etter Oslo universitetssykehus har stadfestet identiteten ved hjelp av DNA-analyser.

Pårørende og den polske ambassaden er blitt varslet.

Det var 5. juni at en mann varslet om funn av samme skomodelle som Herner hadde på seg da hun forsvant 21. november 2018. I skoene ble det gjort funn av beinrester fra en fot, som nå med sikkerhet kan knyttes til Herner.

Nye søk

Politiet fastslår at funnstedet ikke kan være ulykkesstedet. Mannskap fra politiet skal på ny igangsette søk i området under fjellpartiet Nivane over Ørsta sentrum. Blant annet skal de gjennomsøke et område som tidligere var snødekt.

Det er fremdeles uklart hvor i fjellt Herner har beveget seg. På tross av at Herner ble funnet i Nivane-området, mens politiets opplysninger tydet på at hun hadde beveget seg lenger østover i retning Saudehornet.

Ingen mistanke

- Vi har ingen grunn til å tro at Maja Justyna Herner har vært utsatt for noe kriminelt, sa påtaleansvarlig i politiet, Yngve Skovly, etter funnet tidligere i juni.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer