Lever som digitale nomader

Maja og Stefan trosser alle reiseråd

Lar seg ikke stoppe av krav om munnbind, reiseråd og corona. Maja og Stefan har akkurat lagt ut på sitt livs drømmereise.

ENVEISBILLETT: Maja Grønholdt Jensen og Stefan Bech Landgreve reiser uten returbillett. Til tross for corona, har de bestemt seg for å fortsette reiseeventyret de begynte på før pandemien. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram
ENVEISBILLETT: Maja Grønholdt Jensen og Stefan Bech Landgreve reiser uten returbillett. Til tross for corona, har de bestemt seg for å fortsette reiseeventyret de begynte på før pandemien. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg svarer deg seinere, jeg skal ut å surfe nå, sier Maja Grønholdt Jensen (31) da Dagbladet tar kontakt.

Livsnyteren og reiseentusiasten bestemte seg for å trosse alt som heter corona og ankom nylig Madeira sammen med kjæresten Stefan Bech Landgreve.

Med en enveisbillett i kofferten vet de ikke når returen til hjemlandet Danmark blir.

- Vi landet klokka halv ett på onsdag. Faktisk har jeg ikke sett en eneste turist på flyplasshotellet vårt ennå, sier Maja Grønholdt Jensen til danske BT, som omtalte det reiselystne paret først.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer

Allerede i september i fjor sa paret opp jobbene sine og leide ut leiligheten for å legge ut på sitt livs drømmereise. Nå er de i gang igjen etter at corona tvang dem hjem til Danmark for en lengre periode.

EN FAVORITT: Før corona besøkte paret Sri Lanka, og omtaler det som en av sine favorittdestinasjoner. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram
EN FAVORITT: Før corona besøkte paret Sri Lanka, og omtaler det som en av sine favorittdestinasjoner. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram Vis mer

- Reising er livet vårt og vår hverdag. Slik som alle andre forsøker vi å vende tilbake til en så normal hverdag som mulig, forteller Maja Grønholdt Jensen til Dagbladet.

«Blåser» ikke i corona

Paret har i sitt andre forsøk på drømmereisen bare valgt å reise til land hvor de kan oppholde seg over lengre tid, da de vet det er en reell risiko for å bli strandet. De følger også de lokale smittevernreglene.

- Vi følger anbefalinger fra de lokale myndighetene og tar forholdsregler, og vi «blåser ikke» i corona, sier Grønholdt Jensen til Dagbladet.

Hun fortsetter: - For eksempel er smittetrykket i Madeira langt lavere enn i København, hvor vi kommer fra, og alle må framvise en negativ test ved ankomst.

- Jeg tenker ikke at vi skader noen. Jeg tenker faktisk at de fleste er glade for at vi kommer. På en eller annen måte er vi jo med på å støtte noen samfunn som er hardt rammet, forteller hun til BT.

Blir paret syke vil de gjøre det samme som de ville gjort hjemme i Danmark, holde seg i senga og i isolasjon fram til viruset er ute av kroppen.

Hele verden som arbeidsplass

Maja Grønholdt Jensen og Stefan Bech Landgreve har igjen gjort hele verden til sin arbeidsplass, de kan jobbe hvor som helst så lenge de har internett. Paret jobber med digital markedsføring og har sin egen podkast.

SNORKLER ETTER JOBB: Snorke, surfe eller gå på fjelltur, Maja og Stefan har mange fristende muligheter etter endt arbeidsdag. Her fra Filippinene, nær øya Siargao. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram
SNORKLER ETTER JOBB: Snorke, surfe eller gå på fjelltur, Maja og Stefan har mange fristende muligheter etter endt arbeidsdag. Her fra Filippinene, nær øya Siargao. Foto: Maja Grønholdt Jensen/Instagram Vis mer

Til Dagbladet forteller Grønholdt Jensen at når de ikke jobber bruker de dagene på turer, surfe og snorkle: - Det siste året har vi opplevd mer enn de fleste gjør på et tiår.

Om å reise under coronapandemien sier hun:

- Vi forsøker å se mulighetene i stedet for begrensningene. Det er ingen morsom situasjon for noen nå, men vi forsøker å gjøre det beste ut av det.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer