VANT TILSLUTT:  Nå skal amstaffen Majlo ut fra politiets hemmelige kennel og ut av landet - slik eierfamilien hele tiden har foreslått. Rettsprosessen tok nærmere 11 måneder. FOTO: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD.
VANT TILSLUTT: Nå skal amstaffen Majlo ut fra politiets hemmelige kennel og ut av landet - slik eierfamilien hele tiden har foreslått. Rettsprosessen tok nærmere 11 måneder. FOTO: PRIVAT/OLE MORTEN MELGÅRD.Vis mer

Majlo får leve

Regjeringsadvokaten gir opp. Nå starter krangelen om kennelregningen på 90.000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): De svenske eierne i Klæbu har fått medhold både i tingretten og lagmannsretten, og i dag har Regjeringsdvokaten gitt opp å avlive amstaffen Majlo.

Nå skal den ulovlige innvandreren raskest mulig ut av landet, og så starter omkampen om kennelregningen.

Monia Johannson og Daniel Wolak har betalt 90.000 kroner - om lag 300 kroner om dagen - for at familiens kjæledegge skal være i kennel på hemmelig sted til det foreliggger en rettskraftig dom.

Ifølge adressa.no vurderer familien iallefall å kreve at staten må dekke minst 40.000 kroner av kennelutgiftene.

Majlo-saken har skapt voldsomt engasjement blant hundevenner med over 50.000 medlemmer i egen støttegruppe på Facebook.

Punktum i Justis- departementet- Jeg fikk en sms i dag fra statsadvokat Ida Thue hos Regjeringsadvokaten om at saken ikke blir anket videre. Jeg har forstått at saken har vært vurdert i Justisdepartementet. Og Monia Johannson ble ubeskrivelig glad da jeg kunne videreformidle den endelig beslutningen, som hun allerede hadde hørt rykter om.  Familien har ikke våget å tro på noe så mye fram og tilbake det har vært i denne saken, sier advokat Sigvart Bilstad i Egersund til Dagbladet.

Både tingretten og lagmannsretten har slått fast at familien kan ta med seg Majlo levende ut av Norge - slik familien har bedt om.
Men påtalemyndigheten har stått på at Majlo måtte avlives - helt til Regjeringsadvokaten la ned våpenet i dag.

Amstaff er lovlig i Sverige, men forbudt i Norge. Den svenske familien hadde ikke fått med seg den lovendringen da de flyttet fra Gøteborg til Klæbu for to år siden.

 LANGE RUNDER:  Majlos eier Monia Johannson, sønnen Kasper og advokat Sigvart Bilstad i Trondheim tingrett. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD.
LANGE RUNDER: Majlos eier Monia Johannson, sønnen Kasper og advokat Sigvart Bilstad i Trondheim tingrett. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer

Lensmannen på døra23. februar i fjor kom lensmannen på døra og hentet Majlo med varsel om avlivning. Familien innrømmet feilen, og tilbød seg å frakte Majlo tilbake til Sverige umiddelbart. Men så enkelt skulle det ikke være.

- Jeg tar kontakt med politiet i Trondheim seinest i morgen så vi kan få hunden ut av landet slik dommene sier. Det er bare de som vet hvor den er, sier advokat Bilstad.

Blir i TrøndelagFamilien blir boende i Klæbu, og har ikke bestemt om Majlo skal stasjoneres hos slektninger i Sverige eller hos mannens bror i Polen. I begge land er amstaff en lovlig hunderase.

Han vedkjenner at familen må betale «nødvendige kostnader», slik Hundeloven formulerer kennelregninger i tvistesaker.

Bilstad vil ikke tallfeste hvor mye av den feite kennelregningen familien vil kreve refundert.

Unødig langdrag- Vi mener at staten har dratt saksbehandlingen og ankefristene i unødig langdrag. Det er ikke gjort gode forvaltningsmessige vurderinger i denne saken. Vi har hele tiden hevdet at loven gir mulighet for unntak i enkeltsaker, og det har to rettsinstanser gitt oss medhold i, sier Majlo-advokaten.

Avdelingsdirektør Knut Fosli i Justisdepartementets politiavdeling vil ikke kommentere krav om tilbakebetaling av kennelpenger overfor adressa.no.

 GA OPp:  Statsadvokat Ida Dahl hos Regjeringsadvokaten meddelte i dag at staten ikke anker lagmannsrett-dommen i Majlo-saken. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD.
GA OPp: Statsadvokat Ida Dahl hos Regjeringsadvokaten meddelte i dag at staten ikke anker lagmannsrett-dommen i Majlo-saken. FOTO: OLE MORTEN MELGÅRD. Vis mer