Major får smekk på pungen

John Majors tidligere elskerinne Edwina Currie rettet onsdag kraftig kritikk mot den tidligere britiske statsministeren og sa at hans politiske kampanje for familieverdier og god moral var «råtten og ondskapsfull.»

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Major har bekreftet opplysningene i Curries dagbok, som er blitt offentliggjort i avisen Times, om at de hadde et fire år langt utenomekteskapelig forhold på 1980-tallet.

Hun har ikke selv kommentert debatten som har oppstått i avisene, men onsdag sto hun fram og fortalte at hun ønsket å legge kortene på bordet.

Majors kampanje for familieverdier og god moral slo tilbake på den konservative regjeringen som måtte sparke ministre i tur og orden etter hvert som det kom fram at regjeringsmedlemmene selv hadde sine svin på skogen.

- Jeg ville sette ting på rett plass, sa 55 år gamle Currie onsdag.

Skamfull

- Framfor alt fikk jeg det for meg at jeg ville føle meg mye bedre hvis jeg ikke lenger holdt på andre folks hemmeligheter, sa hun.

Currie sa at hun ble lamslått da 59 år gamle Major svarte på avsløringene lørdag ved å si at forholdet var den mest skammelige hendelsen i hans liv.

- Han kan si nå at han var skamfull, men han var ikke mye skamfull den gang, og han ønsket at forholdet skulle fortsette, sa Currie.

Hun sa at hun ble sint på grunn av hykleriet, men at hun holdt tett med affæren fordi hun ikke ønsket å skade sine barn eller regjeringen.

Currie sa at hun har tenkt lenge og hardt på spørsmålet om hun burde offentliggjøre dagboken sin. Nå er døtrene voksne, eks-mannen er forlovet og John Majors kone Norma har tilgitt ektemannen, og avsløringene kan ikke gjøre mer skade, sa Currie.

Sa stopp

Hun avviste opplysninger i britiske aviser om at det var Norma Major som satte en stopper for forholdet.

- Dette er ren fiksjon, påpekte Currie.

- Jeg gjorde det slutt ved å skrive til John. Jeg ønsket det egentlig ikke, men så snart han kom med i regjeringen, ble risikoen for høy.

På spørsmål om hun selv hadde noen skamfølelse, svarte Currie: -Nei. Jeg var ikke skamfull den gang, og jeg er ikke skamfull i dag.

Hun la til at Majors reaksjon på avsløringene hadde fjernet de siste restene av beundring eller følelser for den tidligere statsministeren.

NTB

EDWINA CURRIE: sier at hun offentliggjorde sitt fire år lange utenomekteskapelige forhold med statsminister John Major fordi hun ville legge kortene på bordet. -Han sier han er skamfull, men han var ikke skamfull den gang, sier Currie.