Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Majorstu-drapet: - Han fortjente å dø

- Jeg følte at Selvåg best hørte hjemme på en kirkegård. Han hadde gått langt over mine grenser og fortjente og dø, sa den 22 år gamle mannen som står tiltalt i Oslo byrett for drapet på Oddvar Sigve Selvåg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det såkalte Majorstu-drapet i Oslo 8. mars i år skjedde ifølge tiltalen under særdeles skjerpende omstendigheter. Tiltalte erkjente de faktiske forholdene men ikke straffeskyld da saken begynte i Oslo byrett i dag.

 Etter å ha møtt hverandre i Slottsparken, havnet de to mennene etter tiltaltes forklaring i sengen i Selvågs leilighet der Selvåg forsøkte å få i stand analt samleie med 22-åringen.

  Tiltalte ville ikke det og ba ham å vente til neste dag.

Bly og kaldt stål

Ifølge forklaringene tenkte han på bly og kaldt stål i dette øyeblikket, men ikke på drap. Det var først da Selvåg løftet den ene armen og førte den under senga at det svartnet for tiltalte, og at han så rødt.

  Han tolket Selvågs bevegelse som et grep etter et våpen under senga, og med en kniv som han hadde gjemt mellom madrassen og veggen i avdødes leilighet, stakk han Selvåg i hjel.

  Selvåg var ikke voldelig mot tiltalte og kom heller ikke med verbale trusler før det tiltalte oppfattet som et forsøk på å gripe etter våpen under senga:

  - Jeg var overbevist at det var enten ham eller meg, sa tiltalte i retten da han forklarte seg om drapet i avdødes leilighet på Majorstua i Oslo.

Opptatt av våpen

Ut av tiltaltes forklaring i retten steg det fram et bilde av en ung mann som er svært opptatt av våpen - spesielt kniver, men også skytevåpen - og med æresbegreper som ser ut til å være hentet fra westernbøker og heroisk krigslitteratur.

  Tiltalte hadde reist til Oslo denne fredagen 8. mars for å ta seg en fest. Han traff Selvåg utpå kvelden ved Slottsparken og ble med ham hjem til leiligheten på Majorstua.

  Han hadde da drukket så mye alkohol at han var «nummeret før dritings», som han kalte det i retten.

  Selvågs seksuelle legning oppdaget han ikke før han var innom døra i leiligheten. Det var da Selvåg begynte sine seksuelle tilnærmelser, forklarte tiltalte i retten.

(NTB)

Hele Norges coronakart