SPØK: En deltager i arrangementet Carbage-run tullet med å plassere en «bombe» på taket av bilen sin i dag. Nå beklager han. Foto: Oliver Orskaug
SPØK: En deltager i arrangementet Carbage-run tullet med å plassere en «bombe» på taket av bilen sin i dag. Nå beklager han. Foto: Oliver OrskaugVis mer

Makaber bombespøk førte til evakuering i Oslo

- Vi trodde ikke at folk skulle tro at det var alvorlig, sier eieren av bilen med gasstank på taket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet sperret i ettermiddag av et område på omtrent 200 meter i Oslo sentrum i Brugata ved Gunerius' parkeringshus etter at en bil med en mistenkelig gassflaske på taket ble oppdaget.

Politiets bombegruppa var på plass, og gjorde klar en «bomberobot», men aksjonen ble avsluttet og politiet opplyste at de ikke fant noe mistenkelig.

- Vi undersøkte en mistenkelig bil som sto parkert med en tønne og en gassflaske på taket. Det var harmløst og situasjonen er nå avblåst, sa operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet.

Nå viser det seg at bilen med gassflaska på taket var en makaber spøk.

- Vi trodde ikke at folk skulle tro at det var alvorlig, sier Jan Van Eynde, som eier bilen som skapte bombealarmen, til Expressen.

Med etterpåklokskapens lys kastet over saken, angrer nå eieren.

- Jeg er virkelig lei meg for at det ble slått bombealarm, det var ikke meningen. Hadde vi visst at dette ville skremme innbyggerne i Oslo, skulle vi tatt bort gassflasken fra taket.

Bilen sto parkert ved Oslo Spektrum i forbindelse med arrangementet Carbage-run, som i disse dager arrangeres av en gruppe hollendere.

I uka etter terrorbombingen har politiet fått en rekke meldinger om mistenkelige gjenstander, men det har i hvert tilfelle vist seg å være falsk alarm.

Ifølge avisa Valdres er «The Carbage Run» et gaterally som går fra Holland, gjennom Tyskland, Danmark, Sverige og Norge, til målgang i Oslo. Bilene skal ikke koste over 500 euro og det legges stor vekt på at bilene gjøres om for å se mest mulig ut som gamle vrak.

SJEKKET UT: Politiet sjekket ut gasstanken, men konkluderte raskt med at det ikke var noen bombe. Foto: Oliver Orskaug
SJEKKET UT: Politiet sjekket ut gasstanken, men konkluderte raskt med at det ikke var noen bombe. Foto: Oliver Orskaug Vis mer