Makaber geitegåte i Larvik

Dette ble jentenes fangst på fisketuren i Larvik i går.

PEKER PÅ PROBLEMET: Maria Limi, Ida Ø. Olsen og Malena S.Limi (sittende) viser fram geita uten kropp på brygga i Larvik. Foto: Kai Limi
PEKER PÅ PROBLEMET: Maria Limi, Ida Ø. Olsen og Malena S.Limi (sittende) viser fram geita uten kropp på brygga i Larvik. Foto: Kai LimiVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 12-åringene Maria, Ida og Malena kom over et noe uvanlig dyr i sjøen da de gikk ned til en brygge for å fiske på Oterøya i Larvik i 22-tida i går kveld.

- Hodet lå delvis i vannet og vi ble skikkelig skremt. Hvorfor har noen plassert hodet her? Det så veldig ekkelt ut, og vi syntes det var skremmende å være der nede. Derfor løp vi rett hjem igjen, sier de tre til Østlands-Posten.

Jentene forteller at de plutselig fikk seg noe rart som var bundet fast til en steinblokk på brygga. Etter hvert forsto de at det var hodet til en geit som lå delvis under vann.

Geitegåte Faren til Malena, Kai Limi, forteller at jentene var forstyrret da de kom hjem.

- Det var nok litt skrekkblandet fryd. Det er veldig rart hvorfor noen skal legge et hode der. Det virket ferskt og det var blodrester på steinbrygga, sier Kai Limi.

GEITEGÅTE: Det er ikke kommet noe løsning på hvorfor geitehodet lå i vannet. Foto: Kai Limi
GEITEGÅTE: Det er ikke kommet noe løsning på hvorfor geitehodet lå i vannet. Foto: Kai Limi Vis mer

De var tilbake på åstedet i dag for å dokumentere geitegåten.

- Vi kontaktet ØP i håp om at kanskje noen vet hvorfor hodet lå der, sier han.

Hodet lå slik de forlot det i morges. De bor like i nærheten og hørte ikke noe mystisk i går kveld eller i løpet av natta.

Mysterie i februar Dette er andre hodemysterie fra småfe i Larvik bare i år.

I februar ble det funnet sauhoder på staur i fire Vestfold-byer, blant annet i Bøkeskogen i Larvik.Limi tenkte umiddelbart på den saken da han hørte om geitehodet på brygga.

- Dette minner om den saken og det er jo ikke noe hyggelig, sier faren.

Mysteriet i februar ble politietterforsket, men henlagt etter kort tid og er fortsatt en gåte.

MINNER OM DENNE: I februar ble flere sauehoder på staker funnet i flere byer i vestfold. Her fra Borreparken sør for Horten.
Foto: Bjørn Nilsen / Gjengangeren / NTB scanpix
MINNER OM DENNE: I februar ble flere sauehoder på staker funnet i flere byer i vestfold. Her fra Borreparken sør for Horten. Foto: Bjørn Nilsen / Gjengangeren / NTB scanpix Vis mer