Etterlyst: Svenske Makaveli Lindén er etterlyst internasjonalt i forbindelse med drapet på Majorstua mandag. Foto: Politiet
Etterlyst: Svenske Makaveli Lindén er etterlyst internasjonalt i forbindelse med drapet på Majorstua mandag. Foto: PolitietVis mer

Makaveli Lindén (20) er siktet for drap og ran

Politiet navngir mannen som er etterlyst i forbindelse med Majorstua-drapet

I en pressemelding skriver Oslo politidistrikt at det er den 20 år gamle svenske statsborgeren Makaveli Lindén som er etterlyst i forbindelse med drapet på Majorstua.

20-åringen er fra Uppsala og het tidligere Christian Bo Lindén.

- Siden han fortsatt ikke er pågrepet velger vi nå å gå ut med navnet for å se om det kan gi oss mer informasjon om hvor han kan befinne seg, sier politiinspektør Grete Metlid.

Lindén er siktet for både drap og ran.

Søndag morgen ble det kjent at politiet jakter en svensk 20-åring, og at han skal ha oppholdt seg i Norge «i en periode».

Etterlyst internasjonalt

Under pressekonferansen fortalte Metlid at politiet går ut fra at 20-åringen er kjent med at de leter etter ham.

- Vi vet jo selvsagt ikke hva han vet, men vi tar høyde for det. Han har ikke vært mulig å finne så langt. Vi mener at han tok seg til Sverige etter drapet og ranet, sier Metlid til Dagbladet.

Politiet utelukker ikke at 20-åringen deretter har tatt seg videre fra Sverige og til andre land.

- Vi må ta høyde for at han ikke er i Sverige, sier Metlid.

- Har fått informasjon

20-åringen er derfor etterlyst i hele verden, men Metlid ønsker ikke å si noe om når de har siste sikre observasjon av mannen.

- Vi har fått veldig viktig informasjon siden vi gikk ut med bilde, og det har jo virkelig brakt nye opplysninger og ny informasjon inn i saken, sier Metlid, som også sier at politiet nå har mer informasjon om hva 20-åringen gjorde i Norge.

- Vei vet mer om det ja. Vi mener han bor og er fra Sverige, og at han var her på et besøk. Han var her i en periode. Vi ønsker ikke å være så detaljert på det nå, men vi har fått informasjon og opplysninger om dette.

- Har dere vært i kontakt med noen som har hatt kontakt med ham her i Norge?

- Vi har fått informasjon om han her i Norge som vi ikke hadde før vi gikk ut med bilde på fredag, sier Metlid.

Det har snart gått ei uke siden Heikki Bjørklund Paltto ble funnet drept i en leilighet i Arbos gate på Majorstua i Oslo.

MAJORSTUA-DRAPET: Heikki Bjørklund Paltto (24) fra Mysen ble drept i en leilighet på Majorstua mandag. En svensk 20-åring er siktet for drap og ran. Mannen er etterlyst internasjonalt. Reporter: Lars Martin Gimse. Video: Andreas Lekang / Dagbladet Vis mer