Måke limt fast til bakken

Dyrebeskyttelsen antar at den har ligget slik i minst ti timer.

LED I TIMESVIS: Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka i Sortland. Foto: Dyrebeskyttelsen Lofoten/Vesterålen
LED I TIMESVIS: Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka i Sortland. Foto: Dyrebeskyttelsen Lofoten/Vesterålen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka utenfor et eldresenter i Sortland.

«I natt ble en måke på Sortland sittende LIMT fast til bakken! Midt i dammen av lim lå det også mat», skriver Dyrebeskyttelsen på sin Facebook-side.

Etter at politiet ble varslet om fuglen, ble viltforvalter Jostein Holmeng kontaktet. Han avlivet måken i elleve-tiden søndag, ifølge NRK.

- Lidd lenge

- Jeg fikk telefon fra politiet om at en måke lå hjelpesløs på bakken, forteller viltforvalter i Sortland kommune, Jostein Holmeng til Dagbladet.

Han har jobbet i viltnemda i 20 år.

- Jeg har vært borti mye rart, men noe sånt som dette har jeg aldri vært borti før. En stygg sak.

Måken lå limt fast til bakken med vingene spredt ut og buken ned. Foran den lå flere brødsmuler, også limt til bakken.

- Dette er en grusom handling, som åpenbart er gjort med overlegg. Noen har villet skade denne fuglen. Vi kommer til å anmelde dette i morgen, mandag, forteller Trine Solvang i Dyrebeskyttelsen.

Jostein Holmeng forteller at måken ble avlivet på stedet. Buken og vingene til fuglen satt ifølge ham, så hardt fast til bakken at det var umulig å redde den.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer