Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Måke limt fast til bakken

Dyrebeskyttelsen antar at den har ligget slik i minst ti timer.

LED I TIMESVIS: Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka i Sortland. Foto: Dyrebeskyttelsen Lofoten/Vesterålen
LED I TIMESVIS: Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka i Sortland. Foto: Dyrebeskyttelsen Lofoten/Vesterålen Vis mer

Dette synet, av en måke som var limt fast til bakken, møtte forbipasserende natt til søndag på Lamarka utenfor et eldresenter i Sortland.

«I natt ble en måke på Sortland sittende LIMT fast til bakken! Midt i dammen av lim lå det også mat», skriver Dyrebeskyttelsen på sin Facebook-side.

LATTERVEKKENDE: Denne videoen av en politiipatrulje med måketrøbbel har fått mange til å sperre opp øya, etter at den ble lagt ut på en humorkonto på Instagram. Video: Margarita Solberg. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Etter at politiet ble varslet om fuglen, ble viltforvalter Jostein Holmeng kontaktet. Han avlivet måken i elleve-tiden søndag, ifølge NRK.

- Lidd lenge

- Jeg fikk telefon fra politiet om at en måke lå hjelpesløs på bakken, forteller viltforvalter i Sortland kommune, Jostein Holmeng til Dagbladet.

Han har jobbet i viltnemda i 20 år.

- Jeg har vært borti mye rart, men noe sånt som dette har jeg aldri vært borti før. En stygg sak.

Måken lå limt fast til bakken med vingene spredt ut og buken ned. Foran den lå flere brødsmuler, også limt til bakken.

- Dette er en grusom handling, som åpenbart er gjort med overlegg. Noen har villet skade denne fuglen. Vi kommer til å anmelde dette i morgen, mandag, forteller Trine Solvang i Dyrebeskyttelsen.

Jostein Holmeng forteller at måken ble avlivet på stedet. Buken og vingene til fuglen satt ifølge ham, så hardt fast til bakken at det var umulig å redde den.

- Dødsdømt

- Dessverre var den dødsdømt. Det var ikke mulig å redde den - den satt altfor godt fast. Den hadde pintes nok.

Det var Dyrebeskyttelsen som varslet politiet. Holmeng, er i likhet med dem overbevist om at noen har villet skade måken med vilje. Noe som også ble kommunisert i varselet fra Dyrebeskyttelsen i natt.

- Dyrebeskyttelsen er i den oppfatningen ja, sier operasjonsleder i Bodø, Odd Ivar Pettersen.

Han forteller til Dagbladet at saken er vidersendt til lokalt politi på Sortland.

KAMP: Det er bare å plukke med seg et triks eller to fra våre skrikende venner i lufta. Video: ViralHog. Klipp: Ørjan Ryland / Dagbladet Vis mer

Dyrebeskyttelsen antar at måken har ligget slik i ti timer. Det tok mange timer fra politiet ble varslet om saken til den ble tatt hånd om.

Politiet oppgir til NRK at de ikke hadde kapasitet til å prioritere håndtering av fuglen på et tidligere tidspunkt.

- Vi har full forståelse for å at politiet har viktigere ting å gjøre enn dette. Men det trengs ikke en hel politipatrulje for å ta hånd om måsen. De kunne sendt én mann fra Viltnemnda, sier Gøril Pedersen i Dyrebeskyttelsen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!