Makedonia ett skritt nærmere EU-medlemskap

Og Kroatia nærmer seg mållinjen.

MAKEDONIA SNART KLARE: EUs utvidelseskommissær Olli Rehn sa onsdag at Makedonia nå er klar for å innlede samtaler om medlemsskap med EU. Foto: REUTERS / SCANPIX
MAKEDONIA SNART KLARE: EUs utvidelseskommissær Olli Rehn sa onsdag at Makedonia nå er klar for å innlede samtaler om medlemsskap med EU. Foto: REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||EU-kommisjonen anbefaler at det innledes forhandlinger med Makedonia om medlemskap i unionen. Samtidig nærmer Kroatia seg mållinjen.

- Vi kan nå anbefale at det åpnes forhandlinger om medlemskap med Den tidligere jugoslaviske republikken Makedonia, sa utvidelseskommissær Olli Rehn onsdag.

Rehn sier at Makedonia nå i tilstrekkelig grad oppfyller de politiske og økonomiske kriteriene for å innlede samtaler om medlemskap.

Navnestrid

Men fortsatt gjenstår blant annet en strid med Hellas om landets navn, som grekerne ikke anerkjenner.

- Jeg håper myndighetene i Skopje ser dette som en anledning til å bilegge navnestriden som har vært med oss de siste 18 årene, sa Rehn.

Forslaget om forhandlinger må støttes av alle 27 EU-land før samtalene kan starte. Makedonia søkte om medlemskap i 2005.

Det har lenge vært opplest og vedtatt at EU først må få på plass sin nye Lisboa-traktat før nye utvidelser av Unionen kommer på tale. Men i sin årlige gjennomgang av situasjonen for gruppen av EU-aspiranter, kunne Rehn slå fast at prosessen for alle landene er på sporet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer