Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Makedonsk politi bruker tåregass mot flyktninger

Flere hundre flyktninger prøvde å bryte gjennom grensegjerdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet/NTB): Makedonsk politi bruker tåregass og sjokkgranater mot flere hundre flyktninger og migranter som forsøker å ta seg over grensa fra Hellas.

Ifølge FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR) er 20 000 flyktninger og migranter strandet på gresk side av grensa i Idomeni nord i Hellas, som ble stengt av Makedonia i midten av februar.

Flere skadd - Dusinvis av mennesker ble skadd. De ble først og fremst påført pusteproblemer, og tre er kjørt til sykehus, sier MSF-talsmann Achileas Tzemos.

Ifølge hjelpearbeidere fra Leger Uten Grenser (MSF) ble mange skadd i sammenstøtet, men skadene var ikke alvorlige.

TÅREGASS: Makedonsk politi kaster tåregass mot flyktninger som prøver å bryte gjennom grensegjerdet. Foto: Bulent Kilic / AFP
TÅREGASS: Makedonsk politi kaster tåregass mot flyktninger som prøver å bryte gjennom grensegjerdet. Foto: Bulent Kilic / AFP Vis mer

Greske myndigheter er sterkt kritisk til de makedonske politifolkenes bruk av tåregass.

- Den vilkårlige bruken av kjemikalier, gummikuler og sjokkgranater mot sårbare grupper, og særlig når det skjer uten at det er grunn til å bruke slik makt, er farlig og forkastelig, sier regjeringstalsmannen George Kyritsis.

Kastet stein Ifølge makedonsk politi ble tre av deres folk ved grensa også skadd etter at det ble kastet stein mot dem.

- De kastet stein mot makedonsk politi, som svarte med å skyte tåregassgranater, sier en makedonsk talsmann som ønsker å være anonym.


-  Migrantene presset på mot grensegjerdet, men befant seg på gresk side. Gjerdet er fortsatt der, de har ikke brutt seg gjennom, sier talsmannen.

Dagbladet kommer med mer. 


Hele Norges coronakart