Makedonske parlamentet stormet av demonstranter

Rundt 5 000 mennesker samlet seg mandag kveld utenfor nasjonalforsamlingen i Skopje. De samlet seg i protest mot våpenhvilen med den albanske geriljaen. En liten gruppe av de makedonske demonstrantene tok seg inn i bygningen, der president Boris Trajkovski har sin residens.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Demonstrantene skal ha krevet presidentens avgang og beskyldt han for å gi etter for internasjonalt press. Presidenten skal ha sittet i møter med albanske og makedonske partiledere, men skal ha blitt evakuert fra bygningen ut en annen utgang da demonstrantene tok seg inn.

Den største delen av gruppen ble holdt tilbake av sikkerhetsvakter, men noen kom seg helt inn i bygningen. En av de ivrige demonstrantene fikk tak i det makedonske flagget og viftet det til stor jubel fra folkemengden, melder NTB.

Det ble også ropt slagord mot president Trajkovski og NATO, samtidig som det ble kastet stein og knust vinduer i nasjonalforsamlingen. Det er også rapportert om skyting på stedet og flere politimenn og utenlandske journalister skal ha blitt plaget og sparket av demonstrantene.

Ingen avvæpning

Bakgrunnen for de store demonstrasjonene er den EU- sponsede våpenhvilen, som gjorde det mulig for flere hundre albanske geriljasoldater å bli eskortert trygt ut av byen Aracinovo som ligger i nærheten av hovedstaden, for så å dra tilbake til geriljastyrker områder. EU forsøkte mandag å få til en avtale om at geriljasoldatene skulle avvæpnes, men dette skal ikke ha lykkes, skriver CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer