OPPKLART: Måkedrapene ved Fjordlaks i Ålesund er nå oppklart etter at to menn i 20-årene meldte seg for politiet onsdag. Karl Idar Vik (t.v) og innsatsleder Jarle Opsal kom til over 50 drete måker. Foto: June R. Johansen
OPPKLART: Måkedrapene ved Fjordlaks i Ålesund er nå oppklart etter at to menn i 20-årene meldte seg for politiet onsdag. Karl Idar Vik (t.v) og innsatsleder Jarle Opsal kom til over 50 drete måker. Foto: June R. JohansenVis mer

Måkemassakren i Ålesund oppklart

To menn meldte seg etter å ha sett seg selv på video .

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er de alvorlige måkedrapene i Ålesund hvor over 50 måker ble funnet massakrert oppklart. Etter at politiet i Ålesund koblet inn Kripos og skjerpet jakten for å finne de som stod bak massedrapet, har nå to menn i tjueårene meldt seg til politiet.

Meldte seg - Det stemmer. To angrende syndere meldt seg onsdag morgen for politiet i Ålesund. De hadde sett en overvåkningsvideo av seg selv på et nettsted. De forstod at de var lett gjenkjennelig og valgt derfor å melde seg, sier straffesaksansvarlig ved Sunnmøre politidistrikt Arne Frøland til Dagbladet.no. Trolig har de sett videoen på smp.no som la ut videoen på sine hjemmesider.

De har sittet i avhør med politiet i flere timer dag, og politiet regner nå saken for oppklart.

- De har forstått at de har dummet seg ut og valgte å legge alle kortene på bordet, sier Frøland.

- Er dette de samme personene som ble straffet for liknende forhold i 2008?

- Nei, det er det ikke. De to som nå sitter til avhør er ikke tidligere straffet.

- Har de oppgitt noen grunn for å skyte 50 måker?

- Nei, de sier det var et innfall. Det er jo ikke noe fornuft bak en slik handling, sier Arne Frøland.

De to mennene har skutt med luftgevær, og er foreløpig siktet for miljøkriminalitet.

Kraftige bøter - Det er ikke akseptabelt å drepe måker, eller noen andre dyr, på den måten de har gjort. Hva straffen blir vil jeg ikke spekulere i, men de kan vel regne med å få seg noen kraftige bøter, sier Arne Frøland til Dagbladet.no.