Makrellfeber i Oslofjorden

Fjorden kryr av makrell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien Ngyen kommer opprinnelig fra Vietnam. I disse dager har de besøk av slektninger fra Sverige, og når Dagbladet møter dem er de i alt 17. Alle har kjørt fra Eidsvoll til Vippetangen i Oslo for å fiske makrell. De kombinerer matauken med en hyggelig utflukt og har rigget seg til med solsenger kveldssola.

Middagsmat

Makrellen er enkel og morsom å fiske. Når den først er «i bittet», kan du få en god fangst. Du skal imidlertid være heldig for å dra opp stor makrell på Vippetangen. Mesteparten av fisken som tas her er under halvkiloet, men til gjengjeld er dette i manges øyne den beste stekefisken.

-  Vi får en fin middag i morgen, sier Le Thi My. Jung Pam holder opp en ruse med rundt 20 makreller.

-  Jo da, det er mye fisk, men det koster penger. Vi har jo kjørt helt fra Eidsvoll, så med bensin og bompenger koster det fort noen hundre kroner, sier han.

Populær plass

Kaia er full av folk. Mange av dem er her nesten hver kveld nå som makrellen er i siget. Når Dagbladet er på befaring, står om lag halvparten og fisker. Andre går og betrakter fangsten, og en familie har gjort om bilen sin til et sluk- og brusutsalg.

Plutselig høres begeistrede rop litt bortenfor. En kar har truffet en makrellstim og drar opp fem fisker på stanga. En per krok. De uten fiskestenger strømmer til, de andre kaster for harde livet i håp om å høste litt av den samme stimen.

FIN FANGST: Jung Pam har fått rundt 20 makreller så langt, men han skal ha flere. Foto: Frank KarlsenLEK OG MATAUK: Maria bærer rundt på Nhu-Y. Familien tar fiskingen som en dagsutflukt og har slått seg ned med solsenger på Vippetangen midt i Oslo sentrum. Foto: FRANK KARLSEN
FIN FANGST: Jung Pam har fått rundt 20 makreller så langt, men han skal ha flere. Foto: Frank KarlsenLEK OG MATAUK: Maria bærer rundt på Nhu-Y. Familien tar fiskingen som en dagsutflukt og har slått seg ned med solsenger på Vippetangen midt i Oslo sentrum. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer

Hvis en virkelig stor stim svømmer forbi, kan man få flere titalls fisk på noen få minutter.