Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Makt og ære

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Skipsreder John Fredriksens rederi Frontline tror på en nettoinntjening på 350 millioner kroner per uke i desember, leser vi i Finansavisen. Det er 50 millioner kroner om dagen. Aksjekursen stiger i takt med forventningene og har firedoblet seg på tre år. Ingen andre selskaper kan konkurrere med selskapets resultatmargin på 44 prosent. Veldrevne selskaper i delvis folkeeie som Telenor, Hydro og Statoil har henholdsvis 12 og 10 prosent.
  • Forklaringen er, skriver samme avis, det «hyggelige skatteregimet», samt at norske oljeselskaper har en definitivt høyere skattesats. Og fra denne post må vi undre oss over hvordan folkevalgte politikere, blant dem Ap-politikere, har tilrettelagt for at én mann skal kunne forvalte milliarder av kroner i privat formue, mens han ikke har råd til å betale skatt eller ansette norske sjøfolk eller gi lønnsøkning til sine russiske når tankratene er skyhøye.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media