Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Makta ligger i sentrum etter neste valg

Det tror Trine Skei Grande.

I GODT HUMØR: Trine  Skei Grande fikk de gode nyhetene fra Dagbladet like før hun gikk på talerstolen for å holde sin første tale som leder til landsmøtet i går. Foto: Ned Alley / Scanpix
I GODT HUMØR: Trine Skei Grande fikk de gode nyhetene fra Dagbladet like før hun gikk på talerstolen for å holde sin første tale som leder til landsmøtet i går. Foto: Ned Alley / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi merker tendensen til at folk strømmer til Venstre. Vi har vist at vi er til å stole på i de liberale sakene, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Dagbladets siste meningsmåling er egnet til å skape god stemning under landsmøtet i Trondheim i helgen. Mars-tallene fra Synovate viser 5,5 prosentpoengs oppslutning, noe som ville ha gitt 8 flere mandater enn de to Venstre har på Stortinget i dag.

Tar fra alle Venstre tar små jafs fra alle andre partier, også sofapartiet, i forhold til oppslutningen ved stortingsvalget i 2009.

- Hva sier dette om Venstre?

- Det er definitivt veldig mange flere liberale mennesker i dette landet enn de som stemmer Venstre akkurat nå. Vi håper at de kommer til dit de hører hjemme, nemlig hos oss, konstanterer leder Trine Skei Grande og skryter av partiets «klasiske liberale tradisjon».

- Når det gjelder flyktningpolitikk og innvandringspolitikk er vi jo den eneste opposisjonen igjen, sier hun.

Men hun tror at trenden er i ferd med å snu.

- Jeg tror at det kommer bli slik til neste valg, makten vil ligge i sentrum, og ikke til ytterkantene, sier hun.

Ifølge meningsmålingen mister Høyre og Frp sitt rene stortingsflertall. Det gjør at Venstre, med ti mandater, plutselig er i viktig vippeposisjon.

Større potensial Synovate anslår Venstres oppnåelige velgermasse til 10 prosent, i tillegg til at minst 15 prosent sympatiserer med partiet. Dermed klarer Venstre fortstatt å kapre bare en tredjedel av deres supportere.

Valgforsker Anders Todal Jenssen undrer seg over at Venstre ikke har klart å ta hjertesakene deres på sin egen hjemmebane.

- Venstres motstand mot Datalagringsdirektivet ble ikke hørt. I stedet falt mediefokuset på den interne striden i Høyre. Miljøpolitikk er heller ikke i skuddet. Venstres forsøk å kapre markedsliberale velgere fra Høyre og Frp ble mislykket. Så den gode meningsmålingen sammen med et bra landsmøte gir definitivt Venstre en god dag, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media