Donald Trump møter Xi Jinping i Kina

Maktbalansen endres: - Spiller i samme liga

Onsdag møttes Xi Jinping og Donald Trump som likemenn. Nå begynner samtalene mellom verdens to mektigste land.

I DEN FORBUDTE BY: Xi Jinping (til høyre) viste Donald J. Trump og hans kone Melania rundt om i Den forbudte by onsdag. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB Scanpix
I DEN FORBUDTE BY: Xi Jinping (til høyre) viste Donald J. Trump og hans kone Melania rundt om i Den forbudte by onsdag. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Den ene blir beskrevet som «mektigst siden Mao», den andre har den laveste oppslutningen siden Harry Truman.

Og mye står på spill når samtalene mellom Xi Jinping og Donald J. Trump for alvor drar seg til. I hvert fall for den sistnevnte presidenten.

- Kina har egentlig ingenting å tape. De vokser gradvis, og blir mektigere og mektigere, mens USA må håndtere en fremadstormende supermakt, sier Øystein Tunsjø, professor ved Institutt for forsvarsstudier, til Dagbladet.

Allerede abonnent? Logg inn

Våre beste tilbud!

Dagbladet Pluss

Mer å snakke om

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer