Donald Trump møter Xi Jinping i Kina

Maktbalansen endres: - Spiller i samme liga

Onsdag møttes Xi Jinping og Donald Trump som likemenn. Nå begynner samtalene mellom verdens to mektigste land.

I DEN FORBUDTE BY: Xi Jinping (til høyre) viste Donald J. Trump og hans kone Melania rundt om i Den forbudte by onsdag. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB Scanpix
I DEN FORBUDTE BY: Xi Jinping (til høyre) viste Donald J. Trump og hans kone Melania rundt om i Den forbudte by onsdag. Foto: REUTERS / Jonathan Ernst / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den ene blir beskrevet som «mektigst siden Mao», den andre har den laveste oppslutningen siden Harry Truman.

Og mye står på spill når samtalene mellom Xi Jinping og Donald J. Trump for alvor drar seg til. I hvert fall for den sistnevnte presidenten.

- Kina har egentlig ingenting å tape. De vokser gradvis, og blir mektigere og mektigere, mens USA må håndtere en fremadstormende supermakt, sier Øystein Tunsjø, professor ved Institutt for forsvarsstudier, til Dagbladet.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer