- Maktbruken var ikke planlagt

Russiske sikkerhetsstyrker hadde ikke planlagt å bruke makt for å få slutt på gisselaksjonen i Beslan, sa president Vladimir Putin da han lørdag morgen besøkte byen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

250 mennesker er nå bekreftet døde etter kaoset som oppsto da gisselaksjonen på en skole i Beslan i Nord-Ossetia tok slutt fredag, opplyser helsemyndigheter i byen til nyhetsbyrået Interfax. Over 700 personer ble såret under dramaet. Lørdag morgen lå 531 personer, halvparten barn, fortsatt på sykehus. To transportfly med medisinsk personell og utstyr er sendt til området.

De fleste av de 250 ofrene ble drept av gisseltakernes bomber eller da deler av taket på gymsalen raste sammen, opplyser politiet lørdag.

- Vi undersøkte alle mulige handlingsmåter i Beslan, men bruk av makt var ikke planlagt. Ting skjedde veldig raskt og uventet, men spesialstyrkene viste mot. Dessverre led de store tap, sa den russiske presidenten, som også uttrykte medfølelse med de etterlatte etter dramaet i Beslan.

- I dag lider hele Russland med dere, sa Putin, og la til at «alle som sympatiserer med terroristenes provokasjoner, vil bli betraktet som medskyldig».

Gisseltakere på frifot?

Det er fortsatt uklart hvorfor skolen ble stormet fredag. Men det synes klart at flere av gislene klarte å rømme da to eksplosjoner rammet skolen. Gisseltakerne skjøt etter gislene som rømte i panikk, noe som ifølge russiske myndigheter tvang sikkerhetsstyrkene til å skyte tilbake.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer