Dagbladet har i flere artikler omtalt en konflikt mellom to fløyer i SV inn mot valget av ny ledelse:
Flere SV-profiler krevde i Dagbladet at den nye nestlederen bør være én fra den såkalte klimafløyen i partiet. Dette begrunnes med at lederkandidaten, Kirsti Bergstø, ikke regnes som del av denne fløyen.
Dagbladet har også omtalt at Bergstøs fløy, følge sentrale kilder, ikke ville bruke ordet «klima» og stemte ned deler av partiets klimapolitikk.

Internt møte: Gikk mot partiet
Påfallende
Nå reagerer fylkeslederen i Oslo på en ny hendelse bak lukkede dører:
Den erfarne klimapolitikeren Lars Haltbrekken, ofte kjent som «Miljø-Lars», fikk bare fire av sju stemmer fra valgkomiteen som skulle peke ut ny nestleder.
De samme tre som ikke ville ha ham i toppledelsen, pekte på at en klimaprofessor burde sitte i sentralstyret.
Det synes fylkesleder Sunniva Holmås Eidsvoll i Oslo SV er påfallende.
- Jeg vet ikke hvilke diskusjoner valgkomiteen har hatt. Men det kan se ut som at det er en sammenheng mellom de to dissensene med tanke på miljø og minoritetsrepresentasjon, sier Eidsvoll til Dagbladet.
- Absolutt ikke nok
Hun påpeker at de som sitter i toppledelsen og arbeidsutvalget, møtes hyppigere. De tar mange avgjørelser og legger føringer som sentralstyret ikke er involvert i.
- Å være nestleder og sitte i sentralstyret er to helt ulike roller. Nestlederen er i en posisjon med mye mer makt og skal i tillegg fronte partiet utad, sier hun.

Kraftig advarsel til sine egne
Til tross for at motkandidaten Marian Hussein representerer hennes eget fylkeslag, Oslo, er Eidsvoll én av dem som har løftet fram at det trengs en tydelig klimastemme inn i ledelsen.
Et mindretall i hennes fylkesstyre har pekt på Hussein som nestleder.
Eidsvoll mener personlig at Haltbrekken bør bli nestleder og pekte på ham allerede da fylkeslaget skulle peke ut sine kandidater. Men hun understreker at Hussein også er en god kandidat, og også at hun har et godt inntrykk av den omtalte professoren.
Personlig er hun likevel klar på at det å peke på en klimaprofessor i sentralstyret ikke holder.
- Det er absolutt ikke nok å ha en med klimakompetanse i sentralstyret. Det trenger vi også inn i toppledelsen i SV, sier Eidsvoll.

Maktkamp
Strid i mars
Den omtalte klimaprofessoren er Kerim Hestnes Nisancioglu, en 47 år gammel lokalpolitiker fra Vestland. Han er ansatt ved Institutt for geovitenskap og Bjerknessenteret for klimaforskning.
Innstillingen var delt, og det er ennå ikke sikker at han får plass i sentralstyret.
Det brygger til strid om nestledervervet på landsmøtet i mars, mellom de omtalte Lars Haltbrekken og Marian Hussein. Kilder opplyser til Dagbladet at det kan bli en mobilisering for Haltbrekken fra den såkalte klimafløyen.
SV har har én fot i regjeringskontorene som budsjettpartner, med klima som en viktig markeringssak.
Kirsti Bergstø og Torgeir Knag Fylkesnes er enstemmig innstilt som leder og nestleder.

Kraftig ut mot Mehl
- Ikke nødvendigvis sammenheng
Valgkomiteens leder, Pål Julius Skogholt, var én av dem som stemte for å få inn klimaprofessor Nisancioglu i sentralstyret, og stemte imot å få inn klimapolitikeren Haltbrekken i toppledelsen.
- Er Nisancioglu innstilt som en kompensasjon i tilfelle Lars Haltbrekken ikke velges inn?
- Han har fagkunnskapen vi mener sentralstyret trenger. Han har åpenbart en annen tilnærming til klima- og miljøspørsmålet enn hva en stortingspolitiker har. Det er ikke nødvendigvis en sammenheng der, sier Skogholt til Dagbladet.

Forbigått i mammaperm
Professoren enig
Skogholt peker på at hensynet til kjønnsbalanse også spiller inn. Han sier samtidig at han er uenig i karakteristikkene som er blitt brukt i mediene om at Bergstø ikke er en grønn lederkandidat.
Den omtalte professoren og SV-politikeren, Kerim Hestnes Nisancioglu, sier selv at han er enig i det trengs flere i partitoppen med kompetanse på klima.
- Jeg er enig i at det ikke er nok med én miljøforkjemper. Vi skulle gjerne hatt med både Haltbrekken og flere, for virkelig å stå sterkt og kunne fronte klima og natur på en god måte, sier Nisancioglu til Dagbladet.