Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Maktkamp ett år før valget

- Hagen fører folk bak lyset. Det er statsminister Jens Stoltenbergs påstand etter gårsdagens dueller mellom ham og Carl I. Hagen på TV2 og NRK. Valgkampen er i gang - ett år før tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De harde ordene falt etter at Hagen hadde forlatt Marienlyst i går kveld. Stoltenberg ble igjen for å imøtegå Hagens beskyldninger om alltid å bringe «bokholderi» inn i debatten.

- Det sier han hver gang jeg påpeker at han roter med tall. Men jeg må avsløre at han med sine forslag bruker de samme budsjettpengene to ganger, og at han med det fører folk bak lyset, slo en engasjert Stoltenberg fast.

Kjente toner

Før gårsdagens to debatter var stemningen avslappet. Lite tydet på at Jens Stoltenberg og Carl I. Hagen ville oppnå særlig høy debatt-temperatur. Det til tross for at debattene var de to første etter at Frp på meningsmålingene er blitt landets største parti.

Tjue minutter før TV2s sending satt Stoltenberg i venterommet og gjorde det beste han kunne for å slappe av med en gul farris foran et storstilt pressekorps. Carl I. Hagen kom nysminket ut minutter seinere.

- Du har vært i Spania, ja? undret Stoltenberg.

- Og du i Amerika. Der var det vel mange store gutter og noen jenter? repliserte Hagen og viste til statsministerens FN-besøk.

Deretter barket de sammen. Om oljepenger og helsebehov. Om fare for renteoppgang og manglende vilje til å møte folks behov. Gamle og kjente toner som har brakt Hagen til topps på politikkens hitliste i sommer.

- Stoltenberg vil ikke inn i den reelle debatten, og begynner alltid å snakke bokholderi, slo Hagen fast etter at kameraene i Redaksjon 21 var slått av.

Satans sønn

Og statsministeren ble presset av flere journalister til å komme med karakteristikker av Frp-formannen. Spøkefulle journalister undret om uttrykket «satans sønn» kunne brukes, og fikk statsministeren til å bryte ut i vantro latter.

- Nei, jeg tror ikke jeg bør være for lenge sammen med dere, lo en forfjamset statsminister.

<B>FALSKE SMIL:</B> Jens Stoltenberg og Carl I. Hagen barket sammen i to kanaler i går kveld. Bak smilene lurer en intens maktkamp.