Forholdet mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og styreformann Gunn Wærsted kunne vært bedre.&nbsp;<span style="background-color: initial;">Foto: Iván Kverme</span>
Forholdet mellom Telenor-sjef Sigve Brekke og styreformann Gunn Wærsted kunne vært bedre. Foto: Iván KvermeVis mer

Maktkamp i Telenor

Konfliktene fortsetter i Telenor. Nå utspilles en maktkamp for åpen scene mellom styreleder Gunn Wærsted og konsernsjef Sigve Brekke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): - Noen lignende konflikt der styreleder forsøker å sparke konsernsjefen uten å ha støtte i eget styre, kjenner jeg ikke til hverken i Norge eller Sverige, sier Gunnar Eckbo, styreanalytiker og leder av selskapet Styreinformasjon, til Finansavisen.

Wærsted mot Brekke

Dagens Næringsliv meldte i går at Gunn Wærsted, som kom inn som styreleder etter Svein Aaser i januar i år, i samtaler med konsernsjef Sigve Brekke skal ha gitt uttrykk for at han bør gå av.

«Brekke fulgte ikke oppfordringen fra styreleder. I stedet ble styret koblet inn – og det viste seg at styret ikke delte styrelederens syn» skrev DN – noe Eckbo har vanskelig for å tro.

- Gunn Wærsted er profesjonell med lang fartstid i næringslivet, og ville ikke ha gått på ham direkte uten først å ha drøftet saken i sitt eget styre, sier styreanalytikeren til Finansavisen.

I går ettermiddag tok også Wærsted selv til motmæle mot anklagene til E24.

- Jeg ønsker ikke å si noe om forhold knyttet til styrets arbeid, men jeg vil si at jeg har som prinsipp som styreleder å sørge for at jeg har forankring i styret, understreket hun.

Flere versjoner

I går verserte en rekke versjoner av hva som skal ha skjedd. Mens Aftenposten skrev at Gunn Wærsted «ikke med seg noen da hun gikk til resten av styret og ville sparke konsernsjef Sigve Brekke», forteller andre kilder at Wærsted ikke står alene i styret.

Kjønnskamp

På mange måter er det en kjønnskamp som ser ut til å spille seg ut for åpen scene i Telenor, skriver Finansavisen. Sigve Brekke og hans forbundsfeller på den ene siden, næringsminister Monica Mæland, styreleder Gunn Wærsted og Telenor Norge-sjef Berit Svendsen på den andre.

Andre økonominyheter:
Telenor har gått fra 26 milliarder til null i India
Gunn Wærsted freder Sigve Brekke