Maktkampen fortsetter

Verken Jens P. Heyerdahl eller Stein Erik Hagen kan ta plass i Storebrands styrestoler foreløpig. Kamphanene må finne seg i å slåss om de ledige styreplassene helt fram til høsten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to storaksjonærene ønsker begge en plass rundt maktens bord i Norges største forsikringsselskap. Derfra kan de være med på å forme framtida både for Storebrand og resten av Finans-Norge. Men foreløpig er døra stengt for begge. Representantskapet sluttet seg i går til valgkomiteens ønske om å utsette styrevalgene til 1. september.

Må vente

- Vi vil arbeide med å finne kriterier som tar hensyn både til kundene og til små og store aksjonærer, sier representantskapets ordfører Sven Ullring om forsøket på å velge egnede kandidater.

Striden står om makt, om hvem skal styre en av Norges viktigste pengebinger.

Både Orkla-sjef Heyerdahl og Stein Erik Rimi-Hagen er blant selskapets største eiere. Det samme er Kjell Inge Røkke og Johan H. Andresen. Alle ønsker de innflytelse. Jens P. Heyerdahl, som selv sitter i valgkomiteen, og de andre, må foreløpig vente på avgjørelsen.

En av årsakene til utsettelsen er trolig at sentrale aktører i Storebrand frykter en nærmest kontinuerlig maktkamp innad i styret dersom fløyene Heyerdahl/Røkke og Hagen/Andresen blir representert der samtidig.

Istedenfor å få denne maktkampen rundt styrebordet allerede nå, valgte representantskapet i går å ta en tenkepause.

I mellomtida skal valgkomiteen lete fram de saliggjørende kriteriene.

Hvordan disse skal kunne dempe maktkampen som må komme, er vanskelig å se.

Bruker sommeren

Men vedtaket om utsettelse fører i hvert fall til at Jens P. Heyerdahl, som i fjor stoppet Christiania-fusjonen, og Stein Erik Hagen, som talte varmt for fusjon, ikke kan føre krangelen om selskapets framtid innad i styret.

Foreløpig.

Nå må de isteden bruke sommeren til å skaffe seg nødvendig støtte for tanken om at storaksjonærer bør få lov til å sitte i styret.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer